Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Peugeot
Personbilar

Peugeot 3008 SUV

– med förbränningsmotor eller som Plugin Hybrid (Laddhybrid)

Peugeot 3008 SUV är vår SUV i mellanstorlek – större än 2008 men mindre än 5008. Peugeot 3008 SUV finns med tre olika motoralternativ: diesel, bensin och plug-in hybrid (elmotor + förbränningsmotor).

Design

Designen hos nya PEUGEOT 3008 visar upp bilens självsäkra karaktär och uttrycker en balans mellan styrka och smidighet. Det nya frampartiet signalerar en stark personlighet – nya PEUGEOT 3008 inleder en djärv och modern era för Peugeot.

Den nya ljussignaturen inkluderar redan från grundutförandet LED-strålkastare med varselljus i form av PEUGEOTs karakteristiska ”klor”. Dessa känns igen direkt vid första anblicken, såväl som LED-strålkastarna med SDLi-funktion.

Peugeot 3008 SUV panoramaglastak

Panoramataket på PEUGEOT 3008 SUV är öppningsbart och har generösa dimensioner. Det består av en fast glasruta i bakpartiet och en rörlig framtill. Taket släpper in ljus i hela kupén och förstärker intrycket av mycket rymd.

Det kraftfulla och eleganta frampartiet på nya PEUGEOT 3008, med den vertikala och ramlösa frontgrillen, tar SUV:ens uttryck till en ny nivå.

Nya PEUGEOT 3008 har nya krominlägg på framskärmarna som förlänger strålkastarna, och som löper längs med taket upp till den bakre spoilern. Denna eleganta och dynamiska linje följer silhuetten och uppvisar den starka formen på nya PEUGEOT 3008.

Interiör

I PEUGEOT 3008 SUV får du uppleva en helt digital värld. En kapacitiv pekskärm på 8 tum, en programmerbar och anpassningsbar digital head up-display, en kompakt ratt med integrerade reglage och en elstyrd automatlåda – allt detta bidrar till den fantastiska körupplevelsen.

I versionen PLUG-IN HYBRID finns ett område i displayen och i pekskärmen i PEUGEOT i-Cockpit® som är helt ägnat åt hybriden. Där kan du bland annat få statistik om energiförbrukningen (el och bensin).

Ständig uppkoppling

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid

Med funktionen Mirror Screen kan du på pekskärmen använda apparna i en telefon som är kompatibel med Apple CarPlayTM, MirrorLink® eller Android Autoi. Du kan också ladda mobilen trådlösti.
Med uppkopplad 3D-navigation får du i realtid all information om körningen som du behöver.

En exklusiv resa med verklig komfort

Sätena i PEUGEOT 3008 SUV är verkligt bekväma och ger skönt stöd. Förarsätet är AGRi-certifierat. Det är en märkning som premierar såväl ergonomi som antalet inställningsmöjligheter.

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid

I förar- och passagerarsätena har PEUGEOT 3008 SUV ett system med multipunktsmassage och värme. Det aktiveras med åtta luftfickor och ökar komforten ytterligare.

Tio högtalare med rent och klart ljud

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid

I PEUGEOT 3008 SUV finns Hi-Fi Premium FOCAL®, ett ljudsystem med mycket god ljudåtergivning. Den här anläggningen har 10 högtalare med den exklusiva FOCAL®-tekniken som ger ett rent och klart ljud. PEUGEOT 3008 SUV är den första serietillverkade bilen i världen som får ljudanläggningen FOCAL®.

Plugin hybrid med 4WD och 300hk

Med Peugeots unika HYBRID4 motor får du ut 300 hk och fyrhjulsdrift. Det kraftfulla batteriet ger en räckvidd på 50 km vid 100% eldrift.

Vid längre körsträckor kopplas bensinmotorn in automatiskt. Välj storlek på både el- och bensinmotor efter dina behov.

Peugeot 3008 SUV finns både som Plugin Hybrid / laddhybrid och med förbränningsmotor
Peugeot 3008 SUV finns både som Plugin Hybrid / laddhybrid och med förbränningsmotor
Peugeot 3008 SUV finns både som Plugin Hybrid / laddhybrid och med förbränningsmotor
Peugeot 3008 SUV finns både som Plugin Hybrid / laddhybrid och med förbränningsmotor

Förbränningsmotor

Om laddhybrid inte är för dig, finns Peugeot 3008 SUV även med enbart förbränningsmotor. Välj mellan bensin och diesel i olika storlekar samt om du vill ha automat eller manuell växellåda.

Teknik – säkerhet och körhjälps­funktioner

PEUGEOT 3008 SUV har en mängd funktioner för kör- och manövreringshjälp. De ökar säkerheten och hjälper dig att bättre förstå och föregripa vad som händer runt omkring.

Active Safety Brake och Distance Alert

Kollisionsvarnaren Distance Alert kan varna föraren om bilen riskerar att köra på fordonet framför eller en fotgängare som befinner sig på körbanan.

Den automatiska nödbromsen Active Safety Brake gör det möjligt att upptäcka rörliga eller fasta hinder på vägen. Utan att föraren behöver göra något bidrar funktionen till att undvika en kollision eller till att begränsa skadorna genom att bilens hastighet minskas.

Filhållningsassistant

Filhållningsassistanten är en funktion som med hjälp av en kamera som känner av heldragna eller streckade linjer, märker om bilen oavsiktligt passerar en markering i vägbanan.

Då varnas föraren och en korrigering av färdriktningen sker så snart systemet upptäcker en risk.

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid / laddhybrid

Trötthetsvarnare

Det här systemet bedömer hur uppmärksam föraren är genom att identifiera avvikelser från färdriktningen i förhållande till markeringarna i vägbanan. På första nivån ges meddelandet ”Var uppmärksam” och en ljudsignal. Efter tre meddelanden på denna nivå utlöses en ny varning med meddelandet ”Ta en paus” följt av en skarpare ljudsignal.

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid / laddhybrid

Automatisk avbländning

Den här funktionen växlar automatiskt mellan helljus och halvljus beroende på ljus- och trafikförhållanden. På så sätt optimeras tiden med helljus vilket gör körningen säkrare.

Avläsning av hastighetsskyltar

Det här systemet känner av och läser av hastighetsskyltar och visar dem i displayen. Systemet uppmärksammar också information om hastighetsbegränsningar från navigationssystemets kartor.

Systemet kompletteras med rekommenderad hastighet och föraren kan välja att anpassa hastigheten i hastighetsbegränsaren/farthållaren till den som kameran avläser.

Peugeot 3008 SUV - finns som plugin hybrid / laddhybrid

Aktiv farthållare

Med hjälp av en radar känner den här funktionen av bilen som ligger framför och håller automatiskt det tidigare inställda säkerhetsavståndet genom att bromsa eller lätta på gasen.

Om det behövs är systemet aktivt tills bilen står helt still (med automatlåda) eller ner till 30 km/h (med manuell växellåda).

Advanced Grip Control

Advanced Grip Control är ett paket som består av en förbättrad antispinnfunktioni, specifika däcki och Hill Assist Descent Controli. Du får bra grepp även under de svåraste förhållanden: snö, lera eller sand. PEUGEOT 3008 SUV finns också i en version HYBRID4 med fyrhjulsdrift.

Praktisk flexibilitet

Med systemet ”Magic Flat” och den fällbara bänken 2/3-1/3 som frigör en plan golvyta, kan du själv bestämma hur det invändiga utrymmet ska disponeras.

Baklucka med hands free-funktion

Har du händerna fulla? Med den praktiska hands free-funktioneni öppnas och stängs bakluckan automatiskt så att du enkelt kan lasta i och ur ditt bagage.

Prisad SUV – hela 64 utmärkelser!

Sedan lanseringen har PEUGEOT 3008 SUV redan fått ta emot 64 internationella utmärkelser, bland annat det prestigefyllda europeiska priset Årets bil.

PEUGEOT 3008 SUV har hänfört olika jurygrupper världen över med sina dynamiska egenskaper, den utvändiga stilen, utrustningen och inredningen, särskilt PEUGEOT i-Cockpit®.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Priser

Peugeot 3008 SUV (bensin, diesel eller plug-in hybrid)
» Se komplett prislista

Plugin Hybrid med 300 hk och fyrhjulsdrift.

Aktuellt

Peugeot
Publicerat 2024-05-31

Äntligen här! Nya Peugeot e-3008

Redan under juni kommer de första bilarna av nya Peugeot e-3008 att börja rulla på…

Läs mer
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer

Privatleasing Peugeot 3008 SUV

Bygg ditt egna privatleasing-paket – få pris och beställ direkt!