Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Opel
personbilar

Opel Crossland

Mångsidighet som väcker uppmärksamhet. Med en design som utstrålar att du är redo för allt. Från den djärva och distinkta fronten Opel Vizor till den stilrena och praktiska interiören, är Crossland definitionen av en SUV med flexibilitet för vardagen och vacker design som får människor att vända sig om vart du än kör.

STIL MED INNEHÅLL

Crosslands rena, nya tyska design är både djärv och sofistikerad men också fokuserad på att vara praktisk i vardagen. Med avslappnad, självsäker stil och komfortabel SUV-hållning är Crossland perfekt för den som är redo att välja sin egen väg.

SE BRA UT. MÅ BRA.

När du kör Crossland ser du inte bara bra ut på vägen, du känner du känner dig också bra. Interiörens mångsidiga funktionalitet, som skjutbara baksäten, hög körställning och klassledande rymlighet förstärks av anpassningsbara säten som är lika sköna för korta turer som för längre resor.

VÄGEN ÄR DIN.

Crossland ger dig mer än bara en fantastisk SUV-stil. Innovativa förarhjälpsfunktioner som antispinnsystemet IntelliGrip1, filbytesvarning, Head-Up Display1, och 180-graders backkamera med panoramavy gör varje körning både säkrare och bekvämare.

1 Tillval.

DESIGN

ATT SE SÅ BRA UT ÄR BARA EN BONUS.

EXTERIÖR

Nya Crossland ger ett djärvt intryck med sin rena och framåtsträvande design. Tysk ingenjörskonst fyller behoven för din hektiska livsstil och ditt nästa äventyr.

Uppgradera till GS Line för att lägga till en ny, sportig dimension till din Mokka med unikt iögonfallande, visuella detaljer.

INTERIÖR

Iögonfallande design är en naturlig del av den rymliga kupén. Njut av premiumkomfort med Alcantara-säten1, intuitiv hantering och den för SUV:ar typiska upphöjda sittställningen.

1 Tillval

BAKRE DESIGN

Mörktonade LED-bakljus ger stil och synlighet, samtidigt som de visar Opels signaturljus med vingdesign. De blanksvarta detaljerna på bakluckan och det nya emblemet gör bilen visuellt lägre, och framhäver nya Crosslands breda och kraftfulla hållning.

FÄLGAR

Crosslands nya utseende signalerar att du är redo för vardagens äventyr – och blir ännu bättre när du designen till din egen. Ett brett sortiment märkesfälgar betyder att oavsett din stil, från det diskret eleganta till det djärva, har Crossland alltid rätt profil för dig.

PANORAMATAK I TVÅ FÄRGER

För det stilrena taket kan du välja Diamond Black eller Jade White som förstärker Crosslands spännande visuella profil. Uppgradera din bil med panoramaglastak1 för den ultimata solbelysta körupplevelsen.

1 Tillval, beroende på karossfärg och utförandenivå.

SÄKERHET OCH INNOVATIONER

AFL-LED-STRÅLKASTARE

Var i fullständig kontroll över vägen, och kör säkrare. Crosslands AFL-LED-strålkastare förbättrar sikten avsevärt i alla förhållanden och växlar även automatiskt till halvljus så att andra trafikanter inte bländas. Dessutom blir kurvor belysta när du svänger. Du ser bättre, och du syns bättre, i Crossland.

AUTOMATISK NÖDBROMSNING

Tekniken i Opel ger dig självförtroendet att vara redo vart än vägen för dig, och gör körningen mycket säkrare både för dig och andra. Det automatiska nödbromsningssystemet1 detekterar hela tiden fotgängare och andra fordon som du kan ha missat. Det varnar och bromsar in bilen automatiskt om du inte reagerar, för att minska risken för en kollision.

1 Tillval. Fungerar automatiskt i hastigheter över 5 km/h och under 85 km/h. Från 5 till 30 km/h är retardationsmåttet för att minska kollisionens slaghastighet 0,9 g. Från 30 till 85 km/h minskar systemet hastigheten med högst 22 km/h. Över denna gräns måste föraren bromsa själv för att minska hastigheten ytterligare. Hastighetsområdet för automatisk nödbromsning med fotgängarskydd beror på det detekterade hindret (föremål i rörelse: 5–85 km/h; stillastående föremål 5–80 km/h; fotgängare: 5–60 km/h). Opels förarhjälpssystem är avsedda att hjälpa föraren inom de begränsningar som är inbyggda i systemen.

INTELLIGRIP

Styrka är inte användbar utan kontroll. IntelliGrip lägger kraften som Crosslands dynamiska drivlina levererar exakt där den behövs, för grepprestanda och noll hjulspinn. Detta smarta system ger optimalt väggrepp och stabilitet på alla typer av vägunderlag. Det anpassar fördelningen av vridmoment till hjulen och ändrar inställningarna för ESP (Elektroniskt stabilitetsprogram). Föraren kan förinställa IntelliGrip för lera, snö eller sand med ett enkelt vridreglage på mittkonsolen – eller låta systemet vara i Normal-läge så att IntelliGrip övervakar situationen medan du njuter av säkrare och mer avkopplad körning i stad eller på motorväg.

180° BACKKAMERA MED PANORAMAVY

Den smarta 180°-backkameran lägger upp en högdefinierad, extra bred bild på instrumentbrädan så att du kan se döda vinklar, upptäcka hinder och undvika faror när du backar in i trafik.

AUTOMATISK PARKERINGSASSISTANS

Gör parkering krångelfri och smidig med Crosslands förarassistanssystem som guidar din bil även i de smalaste utrymmen. Den automatiska parkeringsassistansen läser av utrymmet med sensorer och styr själv in bilen till parkeringsplatsen, medan du bara tar hand om gaspedalen, bromspedal och växelbyten. När du är klar med ditt ärende kan parkeringsassistansen styra dig tillbaka på vägen.

PREMIUMKOMFORT

MÅNGSIDIGHET

Crossland har allt utrymme som du behöver. Bilens kupé kan lätt anpassas till din livsstil. Den erbjuder exceptionell mångsidighet och lika stort förvaringsutrymme som i en SUV – för allt du kan behöva under dagen. Med ett reguljärt bagageutrymme på 410 liter, som kan utökas till 1 255 liter, har Crossland en av de största och mest flexibla lastkapaciteterna i sin klass.

SKJUTBARA STOLAR I BAKSÄTET

Om din dag visar sig vara mer krävande än vanligt kan du göra Crossland ännu rymligare. Stolarna i baksätet kan flyttas och är fällbara 40/60, armstöden kan vikas undan för att kunna transportera längre föremål och höjden på bagagerummets golv kan ställas in.

ERGONOMISKT CERTIFIERADE AGR-STOLAR

Crosslands ergonomiska aktiva stolar är försedda med ryggspecialistförbundet AGR:s (Aktion Gesunder Rücken e.V.1) kvalitetsstämpel. Med inställningsmöjligheter i 16 riktningar, inklusive nackskydden, elektroniskt inställningsbart svankstöd och utskjutbart stöd för låren ger dessa säten en sund hållning när du kör bilen eller åker i den.

1 Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) är ett oberoende förbund i Tyskland som stöds av läkare och sjukgymnaster. Sedan 1995 har AGR bedrivit omfattande forskning om förhindrande av ryggskador samt arbetat med behandling av ryggvärk. AGR-märkningen visar att de ergonomiskt certifierade AGR-stolarna i nya Crossland uppfyller även de strängaste tyska kraven, vilket borgar för att förarnas och passagerarnas ryggar är i goda händer.

VÄRMEFUNKTIONER

I kallt väder kan Crosslands framsäten ställas in på tre olika värmenivåer medan föraren njuter av komforten och bekvämligheten av den eluppvärmda ratten och uppvärmda vindrutan.

ANSLUTNING

INFOTAINMENT

Håll kontakten, var i kontroll och njut av underhållning vart du än åker. Förbättra körupplevelsen för förare och passagerare med ljudsystem från Radio 4.0 IntelliLink och anslutning av enheter via Bluetooth®, Apple CarPlay™ eller Android Auto™, så att du kan tala, skicka sms och lyssna på musik medan du håller händerna säkert på ratten och ögonen på vägen.

NAVIGATION

Vare sig du kör på en väg som du har kört på hundratals gånger eller utforskar nya marker hjälper Crosslands Navi 5.0 IntelliLink dig att säkert och enkelt nå varje resmål med smidig och intuitiv vägledning sväng-för-sväng.

TRÅDLÖS LADDNING

Crosslands inbyggda trådlösa laddare1 ger dig mobil komfort enkelt och avskalat.

1 Tillval. Tillbehör för smarttelefonen kan krävas. Induktionsladdning endast med PMA- eller Qi-kompatibla smarttelefoner. Kontrollera kompatibilitet hos din Opel-återförsäljare.

OPELCONNECT SERVICES1

En rad smarta tjänster, som ger en helt ny nivå av säkerhet och support, hjälper dig att vara uppkopplad på vägen.

  • Trygghetskänsla: Nödanrop, assistanssamtal samt fordonsstatus och information.
  • Bekvämlighet: Fjärrfunktioner för dörrlåsning, signalhorn och belysning2.
  • Smart körning: Njut av avslappnad körning tack vare Live Navigation samt reseplanering och körinformation i realtid.


1 Tillgänglighet till OPELCONNECT Services skiljer sig mellan olika länder och bilar. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.

KÖREGENSKAPER

MOTORER

Precis som Crosslands nya utseende bryter mot konventionen att SUV:ar inte kan vara vackra och stilrena omdefinierar Opels högeffektiva motorer hur dynamiskt en SUV kan hanteras.

Den 1,2-liters naturligt aspirerande bensinmotorn ger reaktionssnabba 61 kW (83 hk), medan 1,2-liters direktinsprutade turbo bensinmotorn ger antingen 81 kW (110 hk) eller 96 kW (130 hk). Den kraftfulla och effektiva 1,5 dieselmotorn har antingen 81 kW (110 hk) eller 88 kW (120 hk). Oavsett vilken växellåda som passar dina dagliga behov bäst kan du förvänta dig spännande prestanda och säker kontroll vid varje sväng.

VÄXELLÅDOR

Crossland är smidig runt hörn, mjuk i stilen och precis lika mjuk vid växelbyten vid även de mest dynamiska manövrer med sin 5-/6-växlade manuella eller 6-växlade Quickshift automatväxellåda.

UTSLÄPP

Crossland har alltid legat i framkant av Opels engagemang när det gäller att uppfylla och förbättra alla framtida europeiska utsläppsnormer. Avancerade drivlinor, utsläppsreducerande teknik och effektivitetshöjande funktioner som start/stopp-motorer innebär lägre bränsleförbrukning.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Pris

» Prislista Opel Crossland

Precis som Crosslands nya utseende bryter mot konventionen att SUV:ar inte kan vara vackra och stilrena omdefinierar Opels högeffek- tiva motorer hur dynamiskt en SUV kan hanteras.