Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Opel
Personbilar

Opel Zafira e-Life

Nya Opel Zafira-e Life är den elektriska evolutionen av en härlig lounge på hjul och flaggskeppet i Zafira Life-serien med premiumkomfort i toppklass. Serien omfattar nu även en helelektrisk drivlina som ger mjukare, tystare och lyxigare färd för alla passagerare.

HÖJDPUNKTER

EFFEKTIVITET

Minibuss med noll utsläpp

Nya Opel Zafira-e Life är en minibuss i premiumklassen med helelektrisk effektivitet. Upplev förstklassig flexibilitet och bekvämlighet i kupén. Nya Opel Zafira-e Life har också noll utsläpp under körning vilket möjliggör körning i stadskärnor som har miljözoner. Batteriet har en räckvidd på upp till 330 km och ger en unik kombination av komfort och låga driftskostnader.

Känn dig lugn och trygg med nya Zafira-e Lifes förarsystem, som exempelvis avåkningsvarnare, trötthetsvarnare, vindrutedisplay, front- och 180-graders backkamera och aktiva Xenonstrålkastare.

KOMPROMISSLÖS FLEXIBILITET

Anpassad för dina behov

Nya Zafira-e Life är en mycket anpassningsbar 100 % elektrisk minibuss i premiumklassen, som finns med två olika axelavstånd för att passa dina behov perfekt – från 4,95 m till rymliga 5,30 m.

Med kapacitet för upp till nio säten kan nya Zafira-e Life konfigureras så att den uppfyller kraven för varje jobb. Andra och tredje sätesraderna är skjutbara framåt och bakåt för extra benutrymme och kan enkelt arrangeras så att passagerarna sitter mitt emot varandra.

Opel Zafira e-Life

e-INFO

Planera för vägen framåt

Nya Zafira-e Lifes speciella instrumentpanel e-INFO ger föraren en avskalad och intuitiv grafisk visualisering av energiförbrukning, räckvidd och laddning i realtid för planering av en hel dags körning med säkerhet och precision.

MOTORVÄGSSÄKRAD

För de extra kilometerna

Batteriet med upp till 330 kilometers räckvidd betyder att vare sig du kör korta turer, flygplatskörningar, chaufförservice eller långa chartrade resor med nya Zafira-e Life, har du all den flexibilitet du behöver med noll utsläpp under körningen.

Även under de längsta körningarna ligger fokus på förarens välbefinnandet i den förarorienterade miljön, med förbättrat informationscenter, inbyggd massage i sätet¹ och utmärkt ergonomi. Förare uppskattar den smidiga, dynamiska och direkt igenkännbara Opel-upplevelsen med omedelbart elektriskt vridmoment och den mjuka karaktären.

¹ Endast för säten med läderklädsel.

KOMFORT

En elektrisk lounge på hjul

När passagerarna stiger in uppskattar de genast nya Zafira-e Lifes kupé som en rymlig och professionellt främjande miljö med komfort i business-class. Det finns en säteslösning för varje behov, med konfigurationer för upp till nio personer plus bagage eller även omvända säten så passagerarna kan färdas mitt emot varandra.
Funktionerna i interiören omfattar premium infotainment och uppkopplingsmöjligheter med nya Zafira-e Lifes 7“ pekskärm och Multimedia Navi med Live Navigation Services². Förare och passagerare kommer enkelt åt all sin musik och innehåll via smartphone med Android Auto™ ¹ ³ eller Apple CarPlay™ ¹ ³.

¹ Tillval.
² Live Navigation Services omfattar Online Traffic, bränslepriser, parkeringsinformation, online-sökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar (Ej tillgängligt i Tyskland eller Schweiz).
³ Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på enhetens typ och operativsystemets version. Apple CarPlay™ är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Android Auto™ är ett varumärke som tillhör Google Inc.

e-FEATURES

En röntgenvy av batteriet i en en röd Opel Zafira-e Life

PERFEKT INTEGRERAT BATTERI

Styrkan i nya Zafira-e Lifes helelektriska drivlina med noll utsläpp kommer från ett kraftfullt 75 kWh litiumjonbatteri som ger en räckvidd på upp till 330 km. Batteriets celler med hög energidensitet, avancerad värmehantering och balanserad chassiintegrering, innebär inte bara en lång livscykel och tillförlitlig räckvidd, utan även låg tyngdpunkt för stabila och jämna köregenskaper.

Baksätena i andra och tredje raden av en Opel Zafira-e är vända mot varandra med ett bord i mitten

LJUDLÖS

Den nya elektriska, helt batteridrivna och i sig tysta drivlinan i nya Zafira-e Life, ger en lugn, avkopplande och extremt mjuk åkning. Vare sig dina passagerare behöver prata eller bara höra sig själva tänka är kupén i nya Zafira-e Life en lugn oas på vägen. Perfekt för hämtning och lämning i bostadsområden.

Kontrollpanel där föraren kan välja körinställningar

REGENERATIV BROMSNING

Nya Zafira-e Life kör mjukt, och inte bara till fördel för passagerarna utan också för maximal energi- och kostnadseffektivitet. Så snart du tar foten från gaspedalen under körning återvinner den regenerativa bromsningen kinetisk energi när du bromsar och omvandlar denna energi till ännu större räckvidd. I den högsta inställningen (B-Mode) kan de flesta korta körningar göras utan att traditionell bromsning används. Det minskar slitaget och därmed underhållskostnaderna.

En laddningsport på en transportbil av modellen Zafira-e Life

SNABB OCH ENKEL LADDNING

Laddning av nya Zafira-e Life innebär att du aldrig behöver låta dina passagerare vänta. Bilens batteri på 75 kWh behöver bara 30 minuter till att ladda 80 % av den optimala räckvidden med en offentlig laddare på 100 kWh. Smidig laddning i bilen och i hemmet ger en maximal räckvidd över natten eller mellan jobb, vilket gör nya Zafira-e Life till den exklusiva, rena och kostandseffektiva minibussen.

Instrumentbrädan i en Opel Zafira-e Life

ÖVERVAKNING AV FORDONSDATA

Nya Zafira-e Life övervakar fordonsdata med sofistikerade sensorer och system i bilen som ger en detaljerad översikt av varje körning för att visa räckvidd, förhållanden längs vägen och energikostnader, så att du kan fortsätta köra så effektivt som möjligt.

En person håller i en penna och skriver på ett papper

ELEKTRICITET LÖNAR SIG

Hämta upp dina passagerare och lämna bakom dig bekymmer över höjda bränslepriser, nollutsläppszoner och ökande fordonsskatter. Elektriska transporter är framtiden för varje tätortsföretag som vill vara kostnadseffektivt. Nya Zafira-e Lifes elektriska drivlina innebär en extremt konkurrenskraftig total ägandekostnad som blir ännu bättre genom statliga bidrag.

FLEXIBILITET

UPP TILL 9 SÄTEN

Nya Opel Zafira-e Life sätter standarden i klassen för vardagsflexibilitet.

Du kan själv välja hur du vill ha din Zafira-e Life för att få plats med upp till nio personer, beroende på hur stor familj du har eller företagets behov. På så vis har du alltid plats för alla – oavsett om ni ska till stranden eller till ett jobbmöte.

STOLSALTERNATIV

Nya Opel Zafira-e Life är definitionen av flexibilitet och komfort. Andra och tredje sätesraden kan skjutas fram eller bak för extra benutrymme.

Du kan också fälla ned eller ta bort säten om du behöver mer lastkapacitet. Sätena kan också placeras mittemot varandra för att få ännu socialare resor.

ÅTKOMLIGHET

ELEKTRISKA SKJUTDÖRRAR

Dubbla elektriska skjutdörrar1 skapar en bred öppning på båda sidor, vilket gör det säkert och enkelt för passagerarna att ta sig in i och ut ur bilen.

Särskilda sensorer medför dessutom att dörrarna kan öppnas automatiskt – perfekt när man har händerna fulla.

1Tillval.

LÄTT ATT ÖPPNA OCH STARTA

Med det enkla nyckellösa systemet för att öppna och starta bilen1 sätter du dig bara i bilen och kör iväg utan att behöva ha koll på bilnycklarna – så länge du har dem i fickan, väskan eller någon annanstans i närheten.

1Tillval.

ÅTKOMST VIA BAKLUCKERUTAN

Du kan öppna nya Zafira-e Lifes bakluckeruta1 utan att öppna själva bakluckan, vilket gör det lättare att lasta in mindre objekt i bagageutrymmet om utrymmet bakom bilen är begränsat.

1Tillval.

MÅTT

Nya Zafira-e Life erbjuds i två olika längder och båda ger perfekt balans mellan relativt kompakta exteriöra mått och en rymlig och mycket flexibel interiör. Dessutom är nya Zafira-e Life alltid lägre än 1,9 m – vilket är skönt när man ska ner i ett parkeringsgarage.

Nya Zafira-e Life erbjuds i versionen som är 4,95 m lång, vilket ger en snabb och smidig körning som passar perfekt i staden och där utrymmet är begränsat. Den finns också i den större versionen på 5,4 m.

Begränsningen på under 1,9 m höjd gäller inte för fordon med en specificerad maximal nyttolast på 1 400 kg.

SÄKERHET OCH INNOVATIONER

SÄKERHET OCH KROCKKUDDAR

Nya Opel Zafira-e Life tar säkerheten på lika stort allvar som du – med krockkuddar fram för förare och passagerare och sidokrockkuddar eller krockskyddsgardiner för passagerarna på samtliga tre rader i fordonet.

XENONSTRÅLKASTARE

Xenonstrålkastare (helljus)1 i kombination med LED-halvljus för körning dagtid1 ger en distinkt design och extra sikt på vägen, oavsett ljusförhållandena.

1Tillval.

ISOFIX

Alla säten på andra och tredje raden i Nya Opel Zafira-e Life kan förses med ISOFIX-fästen1 så att upp till sex barnstolar kan monteras, enkelt och snabbt.

1Tillval. Inte tillgängligt för vissa säteskonfigurationer.

MÅTT

Multifunktionskameror fram och bak för säkerhetssystem som igenkänning av hastighetsskyltar, trötthetsvarnare och backkamera1 med 180° vy bakåt för parkering.

1Tillval.

SÄKERHETSSYSTEM

Farthållaren låter dig ställa in en önskad hastighet som sedan hålls tills du antingen bromsar eller inaktiverar den.

Vid behov aktiveras automatisk nödbromsning för att undvika en olycka och bromsarna aktiveras automatiskt. Dödavinkelvarnaren1 använder sensorer och en visuell projektion på sidobackspegeln för att varna föraren om att det finns fordon i Nya Zafira-e Lifes döda vinkel, vilket förhindrar olyckor vid omkörningar. Kollisionsvarnare söker av vägen framåt och meddelar föraren om eventuella kollisionsrisker med fordon eller fotgängare uppstår.

1Tillval.

FÖRARSTÖD

Varning vid filbyte känner av när bilen glider över i ett annat körfält och varnar föraren med ett ljudlarm och en visuell signal. Det är ett av flera förarstödssystem som gör vardagskörningen lite enklare.

Trötthetsvarnare1analyserar ditt körmönster genom frontkameran och ratten, och meddelar när det är dags att ta en kort paus. Anpassning till hastighetsgränser1 läser av hastighetsskyltar och analyserar ändringar av hastighetsgränsen. Med bara ett tryck på minnesknappen kan farthållaren anpassa hastigheten till en ny hastighetsgräns.

1Tillval.

VINDRUTEDISPLAY

Nya Zafira-e Lifes vindrutedisplay1 är en unik funktion i segmentet och låter föraren se viktig information, som hastighet och farthållardata, som projiceras på vindrutan i förarens synfält.

1Tillval.

SMARTA STRÅLKASTARE

Nya Zafira-e Lifes intuitiva smarta strålkastare växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för att undvika att blända andra förare.

EN LOUNGE PÅ HJUL

PANORAMATAK

Nya Opel Zafira-e Life har ett fantastiskt panoramatak1 som låter ljuset flöda in i kupén och skapar en helt ny, energifylld atmosfär. Om solen blir för stark drar du bara över solskyddet så att du och dina passagerare har en behaglig miljö.

1Tillval.

PREMIUMKOMFORT

För extra lyx och total avslappning kan du välja Nya Zafira-e Lifes inbyggda massagesätesfunktion1, som finns tillgänglig för förarsätet och passagerarsätet fram.

Oavsett årstid kan du alltid få det varmt och skönt i Zafira-e Life tack vare den inbjudande sätesvärmen2 fram, som ger en känsla av komfort och lyx.

1Standard på utrusntingsnivån Elegance, ej tillgänglig på Business och Premium.

2Endast för säten med läderklädsel.

AUTOMATISK KLIMATANLÄGGNING

Bilen har två zoner för styrning av den automatiska klimatanläggningen1 så passagerarna fram och bak kan välja sina egna inställningar – inga fler diskussioner om den perfekta temperaturen.

1Tillval.

UPPKOPPLING

INFOTAINMENT

Hitta den snabbaste vägen till ditt resmål med nya Zafira-e Lifes 7-tums pekskärm1 och Multimedia Navi med Live Navigation2. Med Android Auto1,3 eller Apple CarPlay1,3 får du enkel åtkomst till all din musik och allt innehåll på din smartphone.

1Tillval.
2Live Navigation Services omfattar Online Traffic, bränslepriser, parkeringsinformation, onlinesökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar (Ej tillgängligt i Tyskland eller Schweiz).
3Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på enhetens typ och operativsystemets version. Apple CarPlay™ är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Android Auto™ är ett varumärke som tillhör Google Inc.

OPELCONNECT SERVICES1

De bästa digitala verktygen för planering av resan framöver. Kontrollera räckvidden för elektrisk körning och programmera tidpunkter för laddning via smartphone, plus en rad tjänster som ger en ny nivå av säkerhet och stöd så att du kan hålla dig uppkopplad och informerad.

  • Trygghet: Nödanrop, assistanssamtal samt fordonsstatus och information.
  • Bekvämlighet: Fjärrstyrningsfunktioner för dörrlås, signalhorn och belysning samt användbara laddnings- och parkeringstjänster såväl som automatisk betalning av vägtullar.
  • Smart körning: Njut av avslappnad körning tack vare Live Navigation samt reseplanering och körinformation i realtid.

1Tillgängligheten för OpelConnect Services skiljer sig mellan olika länder och bilar. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.

KÖREGENSKAPER

VÄGHÅLLNING

Låt inte storleken hindra dig – nya Zafira-e Life är kvick och dynamisk, och ger dig den där smidiga och praktiska körupplevelsen som du förväntar dig av en Opel.

INTELLIGRIP

Nya Zafira-e Lifes IntelliGrip1 ger extra bra körning på svåra underlag som lera, sand och snö och ser till att du behåller greppet.

1Tillval.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Pris

» Prislista Zafira-e Life

 

Opel Zafira e-Life

En minibuss i premiumklassen med helelektrisk effektivitet

Aktuellt

Opel
Publicerat 2023-01-20

Opel Mokka Ultimate – privatleasing från 3.299 kr/mån

En kombination av stilren design, läcker interiör och de senaste högteknologiska drivlinorna. Var beredd på…

Läs mer
Publicerat 2022-02-04

Ny anläggning mellan Falun och Borlänge med Dalarnas bredaste utbud!

Äntligen! 18 februari slår vi upp portarna till vår helt nya bilanläggning mellan Falun och…

Läs mer