Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Suzuki
personbilar

Suzuki Swift Sport

Bilvägarnas underhållningsmaskin! Swift Sport är en pigg och energisk bil som bjuder på sann körglädje. Upptäck senaste Swift Sport som är säkrare, roligare och snyggare än någonsin tidigare!

  • Förbrukning 0.56 liter/mil
  • Mildhybrid 129hk
  • 0-100 km/h på 9.1 sekunder

Sportig design

Körglädje genomsyrar hela Swift Sport – från dess djärva och kraftfulla formgivning till den lätta karossen. Och som sista detalj ger den D-formade ratten just den rätta känslan för föraren.

Lättmetallfälgar
Sportiga 17-tums lättmetallfälgar i polerad design – unikt för Swift Sport! Ge din bil den där extra detaljen som förhöjer känslan.

Sport-interiör
En unik sportkänsla ingår! Förutom unika sportsäten med broderad logotyp ingår röda mätartavlor och sportpedaler i aluminium. Och som sista detalj förhöjs helhetskänslan av den D-formade ratten vars röda sömmar kontrasterar fint mot det perforerade, svarta lädret.

Bagageutrymme
Trots Swifts kompakta yttre så lyckas den ändå erbjuda gott om bagageutrymme på hela 265 liter.

Dubbla avgasutblås
Swift sport har två synliga avgasrör, något som förstärker känslan av sportbil.

Fronten och bakre diffuser
Swift Sport bjuder på en unik front, med en lite mer aggressiv känsla. Det kompletteras av en bakre diffuser i svart kolfiber-design.

Swift-Sport-var-8-2×3
Swift-Sport-var-6-3×2
Swift-Sport-ext-3-3×2
Swift-Sport-profil

Tackar, tackar och tackar igen!

Modell efter modell har genom åren hyllats unisont av världens motorjournalister – och det finns många goda anledningar till det. Den senaste versionen av Swift Sport är såväl snyggare och roligare som säkrare än någonsin.

Bilen kommer med 1,4 Boosterjet Hybrid 48V, vilket medför mindre utsläpp samt lägre bränsleekonomi och fordonsskatt för dig. Nu är det bara att placera händerna på den D-formade ratten, starta bilen och uppleva vår senaste, sportiga nöjesmaskin.

Enjoy!

Fullmatad med funktioner

Swift Sport kommer utrustad med flera smarta funktioner, bland annat en digital förardisplay samt ett fullmatat 7 tums-infotainmentsystem med ingående navigationssystem. Där kan du dessutom spegla din smartphones appar, såsom kartor, musik och meddelanden.

Infotainmentsystem (SLDA)
Med den inbyggda 7 tums-pekskärmen får du mer kontroll över din resa. Bland annat ingår FM/AM-radio, DAB-radio och ett navigationssystem. Dessutom kan du enkelt och smidigt spegla din smartphone till skärmen.

Färddator
En 4,2 tums LCD-skärm i färg ger kontinuerligt föraren information om bilens beteende och funktioner. Skärmen visar bland annat vridmoment, acceleration och bromskraft. Den visar även hybridbatteriets flöde, som dess batterinivå och laddningsstatus.

Automatisk klimatanläggning
Den automatiska klimatanläggningen (ACC) är enkel att använda och garanterar dig en jämn och behaglig temperatur i kupén.

Spegla din smartphone
Anslut din smartphone till 7 tums-pekskärmen och få tillgång till dina appar, såsom musik, kartor och poddar. Du kan även ringa telefonsamtal eller skicka och ta emot meddelanden via röstkommando eller genom ett tryck på audiodisplayen. Kompatibel med Apple CarPlay, Android Auto och MirrorLink.Pekskärmen på bilden gäller Suzuki Swace.

Nyckelfritt startsystem
Bilen känner av att nyckeln är i närheten, vilket gör att du endast behöver trycka på en knapp för att starta bilen.

Välkomstbelysning
Vid mörker tänds strålkastarna och bakljusen när du låser upp bilen via fjärrkontrollen. Det adderar både stil och komfort.

Swift-Sport-var-3-16×9

Kraften av sport

Under huven på Swift Sport hittar du 1,4T Hybrid, Suzukis turbomotor som erbjuder vägunderhållning av absolut högsta klass. I det här kraftpaketet finns dessutom Suzukis 48V-hybridsystem, vilket ger bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp.

Mildhybrid
Swift Sport mildhybridlösning bygger på ett 48V ISG-system, vilket assisterar 129 hk-motorn vid acceleration samt laddar batteriet under färd. Systemet ökar även vridmoment till 235 Nm samt sköter bilens stopp- och startfunktioner. Resultatet en förbättrad bränsleekonomi, mindre utsläpp och lägre fordonsskatt.Läs mer om Suzuki hybridsystem

6-växlad manuell växellåda
Med optimerade utväxlingar ger den manuella växellådan en ökad bränsleekonomi och dynamisk prestanda. Dessutom går det inte att förneka den genuina sportkänslan som kommer av en manuell växellåda.

Säker körning

Trots all körglädje så tummar vi aldrig på säkerheten. Därför är Swift Sport fullmatad med olika funktioner som farthållare, autobroms med fotgängaravkänning, krockkuddar och mycket mer. Allt för att resan ska vara så säker som möjligt, både för dig, dina passagerare, dina medtrafikanter och fotgängare.

System som ingår

Helljusassistent

Helljusassistent
Helljusassistenten växlar automatiskt mellan hel- och halvljus beroende på ljusförhållandena. Aktivt från 40 km/h.

Autobroms med fotgängaravkänning

Autobroms med fotgängaravkänning
Systemet känner av om det finns risk för en kollision med framförvarande fordon eller fotgängare. Vid risk så varnar systemet, hjälper till med bromsassistans vid hård inbromsning samt genomför automatisk inbromsning om en kollision anses vara oundviklig.

Filbytesvarnare

Filbytesvarnare
Kameran och lasersensorn avläser körfältsmarkeringar på respektive sida om bilen och känner av om bilen är på väg att lämna sitt körfält. Föraren varnas då med signal och vibration i ratten. Systemet varnar även när blinkers inte används vid körfältsbyte. Aktivt från 60 km/h.

Döda vinkel-varnare

Döda vinkel-varnare
Med två bakre radarsensorer känner bilen av om ett fordon närmar sig i den döda vinkeln på vänster eller höger sida. Om ett fordon upptäcks tänds en varningslampa vid varje yttre backspegel.

Trötthetsvarnare

Trötthetsvarnare
Bilen varnar vid avvikande beteendemönster, till exempel vid trötthet hos föraren. Varningen sker genom en blinkande lampa samt via en signal i infodisplayen. Aktivt från 60 km/h.

Adaptiv farthållare
Farthållaren är konstruerad för att hålla ett jämnt avstånd till framförvarande fordon. En radar mäter avståndet och anpassar hastigheten efter tre möjliga val. Om körfältet framför är tomt håller systemet den av föraren inställda hastigheten. Aktivt ned till 40 km/h.

Sex krockkuddar
Swift Sport är utrustad med sex krockkuddar. En främre krockkudde för föraren, en för framsätespassageraren, två sidokrockkuddar fram samt två sidokrockgardiner för passagerarna fram och bak.

Varning för bakomvarande trafik
Två yttre, bakre sensorer assisterar föraren vid backning vid skymd sikt (exempelvis vid en parkeringsficka). Varningen sker via en signal på multifunktionsskärmen och genom en ljudsignal.

Backkamera och parkeringssensor
En backkamera hjälper dig att parkera smidigt och säkert även i trånga utrymmen. Och med sensorer i främre och bakre stötfångare blir du varnad vid eventuella hinder.

Trafikskyltsigenkänning
Vid trafikskyltsigenkänning används kameran för att registrera trafikskyltar utmed vägen. Upptäcker systemet skyltar med hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud får föraren information om dessa vid färddatorn. Maximalt får systemet informera om tre skyltar samtidigt.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Swift-Sport-var-2-1×1
Har genom åren hyllats unisont av världens motor- journalister – och det finns många goda anledningar till det