Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Suzuki
Transportbilar

Suzuki Jimny Rhino Edition

JVi presenterar stolt Jimny Rhino Edition – den allra sista versionen av den fyrhjulsdrivna offroad-ikonen. Rhino är inspirerad av bilens karaktäristiska noshörningssymbolik – det robusta kraftpaketet med förmåga att ta sig fram i alla terränger.

  • Offroad jeep 2 sittplatser
  • Framkomlighet 21 cm i markfrigång
  • Intelligent fyrhjulsdrift 4X4 AllGrip PRO

EN DESIGN SOM TAR FÖR SIG

Med sin ikoniska design tar Jimny Rhino Edition verkligen för sig. Utmärkande för specialutgåvan är BF Goodrich-däck, 15” originalfälg (5 st), mörktonade bakrutor, vindavvisare, retrogrill och Rhino-emblemet på bakdörren.

Interiör
Jimny Rhino Edition har en diskret och prydligt jordnära interiör som är skapad för enkel och snabb hantering. Dessutom underlättar alla detaljer seriös offroad-körning.

Tvåsitsig
Det nya innanmätet med två sitsar gör det möjligt för Jimny Rhino Edition att bjuda på mer rymlighet och ytterligare packningsyta.

Två färger
Välj mellan två ikoniska färger: Jungle Green och Medium Grey.

Bagageutrymme
Jimny Rhino Edition har ett bagageutrymme på hela 863 liter.

Retrogrill
Jimny Torakkus frontalgrill med vertikala öppningar ger ett robust intryck som andas såväl kvalitet som styrka.

Ikonen – en lätt lastbil med starkt pannben

Sedan debuten 1970 har Jimny representerat kärnan i varumärket Suzuki, och 2011 lanserades bilen som en tvåsitsig lätt lastbil under namnet Jimny Torakku.

Modellen bjuder bland annat ett bagageutrymme på hela 863 liter, plant lastgolv och ett kraftigt lastförskjutningsgaller, samt Suzukis mest avancerade system för fyrhjulsdrift – AllGrip Pro 4×4, vilket gör livet ännu mer krångelfritt för äventyrare!

Den senaste, limiterade versionen, Jimny Rhino Edition, är en hyllning till bilens långa och framgångsrika arv, och markerar samtidigt slutet på en era i Europa.

MÄNGDER AV FUNKTIONER

Med Jimny får du även många smarta funktioner som gör körningen både enklare och roligare. Allt som underlättar körning.

CD-radio

CD med både FM/AM-radio samt med en klassisk monokrom skärm, vilket förstärker den robusta känslan.

Helljusassistent

Helljusassistenten växlar automatiskt mellan hel- och halvljus beroende på ljusförhållandena. Aktivt från 40 km/h.

Färddator

Färddator

En 4,2 tums LCD-skärm ger kontinuerligt föraren information om bilens beteende och funktioner. Skärmen visar bland annat AllGrip-körlägen, filbytesvarning, temperatur och rådande hastighet.

Jimny-Torakku-var-8-nat-16×9

OFFROAD-JIMNY

Jimny Rhino Edition är den perfekta offroad-bilen! Bland annat eftersom den är utrustad med Suzukis mest avancerade system för 4×4 – AllGrip Pro. Systemet innebär även olika körlägen med hög eller låg växel.

AllGrip Pro 4x4

AllGrip Pro 4×4

Med Jimny Rhino Edition behövs ingen väg – bara underlag! Anledningen är AllGrip Pro, Suzukis mest kompetenta 4×4-system just nu. Systemet bjuder dessutom på olika körlägen med låg eller hög växel för att optimera bilens körning.

Tvåhjulsdrift (2H)

Tvåhjulsdrift (2H)

I det här läget har endast bakhjulen drivning. Används vid normal körning.

Fyrhjulsdrift med högväxel (4H)

Fyrhjulsdrift med högväxel (4H)

I det här läget driver både fram- och bakhjulen vid normal hastighet, vilket ger större dragförmåga än tvåhjulsdrift. Används vid terrängkörning eller vid körning i halt väglag som snö, is eller lera.

Fyrhjulsdrift med lågväxel (4L)

Fyrhjulsdrift med lågväxel (4L)

I det här läget driver bak- och framhjulen vid reducerad hastighet. Används vid terrängkörning på mjuka eller hala underlag, eller för att köra uppför eller nedför branta, hala backar.

SÄKER KÖRNING

Jimny Rhino Edition är en offroad-bil och det ställer sina krav på säkerheten. Därför är den utrustad med bland annat farthållare, autobroms med fotgängaravkänning och krockkuddar. Allt för att resan ska vara så säker som möjligt, både för dig och dina passagerare, samt medtrafikanter och fotgängare.

System som ingår

Trafikskyltsigenkänning

Trafikskyltsigenkänning
Vid trafikskyltsigenkänning används kameran för att registrera trafikskyltar utmed vägen. Upptäcker systemet skyltar med hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud får föraren information om dessa via färddatorn. Maximalt får systemet informera om tre skyltar samtidigt.

Filbytesvarnare

Filbytesvarnare
Kameran och lasersensorn avläser körfältsmarkeringar på respektive sida om bilen och känner av om bilen är på väg att lämna sitt körfält. Föraren varnas då med signal och vibration i ratten. Systemet varnar även när blinkers inte används vid körfältsbyte. Aktivt från 60 km/h.

Trötthetsvarnare

Trötthetsvarnare
Bilen varnar vid avvikande beteendemönster, till exempel vid trötthet hos föraren. Varningen sker genom en blinkande lampa samt via en signal i infodisplayen. Aktivt från 60 km/h.

Autobroms med fotgängaravkänning

Autobroms med fotgängaravkänning
Systemet känner av om det finns risk för en kollision med framförvarande fordon eller fotgängare. Vid risk så varnar systemet, hjälper till med bromsassistans vid hård inbromsning samt genomför automatisk inbromsning om en kollision anses vara oundviklig.

eCall

eCall
Om det sker en trafikolycka ska eCall automatiskt ringa räddningstjänst och lämna ett meddelande med den exakta platsen för fordonet.

Motlutsassistans

Motlutsassistans
Funktionen gör start i brant backe eller sluttning både enklare och säkrare genom att förhindra att bilen rullar bakåt när föraren flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Sedan debuten 1970 har Jimny representerat kärnan i varu- märket Suzuki

Aktuellt

Transportbilar
Publicerat 2024-03-01

Klimatpremien tillbaka! Vi har transportbilar för snabb leverans

Ta del av statens nya klimatpremie när du köper en Peugeot e-Partner, Peugeot e-Expert, Opel…

Läs mer

Erbjudanden

Nya Peugeot e-Expert

Köp / billån:
Nya Peugeot e-Expert

Electric L2
Nästa generations Expert är här!
497 900 kr
Läs mer
Suzuki S-Cross

Köp / billån:
Suzuki S-Cross

1.4T 129 hk Hybrid 4x4 Select
Inklusive 3 års service och endast 5,99 % ränta på ditt billån.
2 702 kr/mån
Läs mer