Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Citroën
Personbilar

Citroën C5 X

DJÄRV TEKNIK FÖR EN SMIDIGARE RESEUPPLEVELSE

Nya Citroën C5 X är en unik kombination av elegansen hos en sedan, dynamiken hos en kombi och den upphöjda körställningen hos en SUV. Modellen ger verklig sinnesro tack vare konceptet Citroën Advanced Comfort® och kupén som påminner om en lounge. För att förenkla ditt liv i bilen erbjuder nya Citroën C5 X banbrytande teknik för semiautonom körning och ett helt nytt gränssnitt för kommunikation på en 12” HD pekskärm med röstigenkänning. Nya Citroën C5 X finns som plug-in hybrid och med bensinmotor.

DESIGN

MODERN OCH DJÄRV

Nya Citroën C5 X är design med en balans mellan elegansen hos en sedan med sin långa motorhuv, dynamiken hos en kombi med sitt stora bagageutrymme och den förhöjda förarplatsen hos en SUV tack vare de kraftfulla hjulen och den upphöjda karossen.

AERODYNAMISKA LINJER

ELEGANS OCH DYNAMIK

Nya Citroën C5 X utmärker sig i ett traditionellt segment. Bakluckan har en bred öppning och låg lasttröskel. Den långa motorhuven, linjerna, den höga midjelinjen och bakre hjulbågar gör modellen distinkt och aerodynamisk. Den långa taklinjen slutar i en elegant övre spoiler. 

HÖG KÖRSTÄLLNING

BÄTTRE KONTROLL ÖVER VÄGEN

Körställningen i nya Citroën C5 X är förhöjd genom sin högre markfrigång, jämfört med en traditionell kombi. Modellen har också större hjuldiameter (720 mm) och den högre körställningen ger bättre säkerhet och sikt.

MODERN OCH HI-TECH

SMART BELYSNING SOM STICKER UT

Nya Citroën C5 X är utrustad med Citroëns nya v-formade signaturbelysning i LED, både fram och bak, som först introducerades med nya Citroën C4. Modellen sticker ut och känns direkt igen som en Citroën, både dag och natt. 

SEX KAROSSFÄRGER

FEM VAL AV SVARTA TAK I TVÅ TONER

Nya Citroën C5 X finns i sex metallic eller pärlemor karossfäger:

  • Grå Amazonite
  • Vit Pearl
  • Blå Magnetic
  • Grå Platinum
  • Grå Arctic
  • Svart Perla Nera

MJUKA OCH VARMA MATERIAL

Kupén i nya Citroën C5 X ger ett intryck av sinnesro och rymlighet, med betoning på detaljer, material och färger:

  • Tyg och läder av hög kvalitet, med inspiration från resor och bagage.
  • Mjuka material på förar- och passagerarplats: armstöd, mittkonsol, instrumentpanel, osv.

ATTRAKTIV SINNESRO

BJUDER IN TILL RESOR MED ABSOLUT KOMFORT

Passagerarutrymmet i nya Citroën C5 X ger en känsla av värme, sinnesro och rymlighet. Den generösa volymen, välkomnande känslan, unika fokus på detaljer och oväntade praktiska lösningar bjuder in till resor av välbehag.

CITROËN ADVANCED COMFORT® AKTIV FJÄDRING

VÄRLDSPREMIÄR

Designad för att återskapa flygande mattan-effekten samt för att överbygga hinder, gropar, fartgupp och andra vägegenheter. Citroën Advanced Comfort®fjädringen kommer naturligt med nya Citroën C5 X.

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid har ytterligare en dimension av komfort. Citroën Advanced Comfort® Active Suspension är en kombination av Progressive Hydraulic Cushions® och aktiv fjädringskontroll. Bilen anpassar fjädringen i varje hjul till att vara mjukare eller hårdare beroende på omgivande förhållanden.

Sensorer i plug-in hybriden analyserar vägen och dess oregelbundenheter. Sedan överförs information till en dator som kontinuerligt bestämmer den korrekta konfigurationen för maximal komfort för alla i bilen. Den kontrollerade fjädringen är vertikalt positionerad, den har såväl ESP-sensorer som hjulhastighetsgivare som analyserar bilens rörelser och körrytm. Fjädringen ger enastående komfort såväl på raka vägar som precis känsla i kurvor. 

LOUNGE-KÄNSLA

RYMLIG OCH KOMFORTABEL

Interiören i nya Citroën C5 X är designad med lounge-känsla. Den utstrålar teknik och rymlighet, tack vare dess generösa volymer och skarpa linjer. De förfinade ytorna och det noggranna hantverket, in i minsta detalj, skapar en känsla av välbefinnande.

ADVANCED COMFORT-SÄTEN

BJUDER IN TILL LUGN

Advance Comfort-sätena i nya Citroën C5 X gör att du känner dig som hemma, precis som i din soffa. De har en unik välkomnande och visuell komfort, tack vare speciell stoppning. De ger dynamisk komfort för hållningen, genom ett högdensitetstyg och tjockt skum som håller dig avslappnad även under långa resor. 

RYMLIG INTERIÖR

BJUDER IN TILL RESOR

Rymlighet är i fokus i nya Citroën C5 X. Framtill ger de bekväma sätena och den avskalade instrumentpanelen intryck av ett stort och öppet utrymme. Varje passagerare kan resa bekvämt med exceptionellt benutrymme, bekväm bredd och generös takhöjd.

GLASTAK

Rymligheten förstärks med ljuset från 360-graders fönster runt bilen, inklusive bakre sidorutor och ett stort glastak som låter ljuset flöda in när man önskar.

AKUSTISKT LAMINERADE FÖNSTER

EXCEPTIONELL KOMFORT

Akutstiken i nya Citroën C5 X har designats speciellt för att göra resorna med din bil lugna och avkopplande. De akustiklaminerade fram- och bakrutorna ger exceptionell isolering mot yttre ljud.

GENERÖST BAGAGEUTRYMME

ALLA FÖRDELAR HOS EN KOMBI

Nya Citroën C5 X har ett generöst bagageutrymme, designat med känslan hos en kombi, med bred och fyrkantig öppning, låg lasttröskel och raka sidor. Det ger ett plant golv när baksätet fälls.

PRAKTISKT FÖR VARDAGLIG ANVÄNDNING

Bakluckan har inbyggt insynsskydd som gör det enklare att lasta in, och som döljer bagageutrymmets innehåll. Den motoriserade bakluckan har handsfree-funktion för enkel öppning och stängning.

LUGN OCH RO

TEKNIK SOM FRÄMJAR SÄKERHET OCH KOMFORT

Nya Citroën C5 X har avancerad teknik som gör varje resa bekväm, rofylld och lugnande.

EXTENDED HEAD-UP DISPLAY

NYA GENERATIONENS HEAD UP-DISPLAY

Extended Head Up-Displayen visar all körinformation direkt på vindrutan i förarens synfält. Den kan konfigureras och modifieras av föraren med hjälp av reglagen på ratten, så att körningen känns säkrare och lugnare, eftersom blicken inte behöver flyttas från vägen för att kontrollera information om hastighet och förarassistanssystem, uppkopplad navigation eller för att styra media och telefon.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Denna funktion gör det möjligt för föraren att delvis delegera körningen, och den är särskilt passande på fyrfältsvägar och motorvägar.

Ställ in en hastighet på 30 km/tim eller högre, och systemet kommer hålla bilens position i körfältet, vilket innebär att föraren inte längre behöver hantera hastighet eller styrning. För att funktionen Förarassistans på motorväg ska förbli aktiv, behöver föraren hålla händerna på ratten. Givetvis kan föraren ta över körningen när som helst. 

REAR TRAFFIC ALERT

Enheten upptäcker eventuella risker i närheten av bilen vid backning – fotgängare, motorcyklar, cyklar eller andra fordon. Varningen är väldigt användbar och ökar säkerheten, särskilt i städer.

DÖDAVINKELVARNARE MED LÅNG RÄCKVIDD

Dödavinkelvarnaren är särskilt användbar på höghastighetsvägar och motorvägar. En orange lampa i backspegeln varnar dig om en bil närmar sig i döda vinkeln upp till 70 m bakom bilen.

UTÖKAD HASTIGHETSSKYLT-IGENKÄNNING OCH HASTIGHETS-REKOMMENDATIONER

Systemet informerar föraren om hastighetsbegränsningar. När kameran upptäcker en hastighetsskylt kan föraren godkänna hastighetsrekommendationen och ställa in den i farthållaren eller fartbegränsaren. Systemet känner också igen skyltar för Stopp, Enkelriktad väg och Omkörningsförbud.

TOP 360 VISION

Denna videoövervakning för all körning i låga hastigheter aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i och visar 360° sikt på pekskärmen och dess omgivningar via fyra HD-kameror.

AKTIV AVÅKNINGS-VARNARE

Systemet använder en kamera som känner igen varningslinjer och heldragen linje. Om bilen kör nära linjen utan att aktivera blinkers, kommer bilen gradvis styras tillbaka till mitten av körfältet.

INTELLIGENTA HELLJUS-STRÅLKASTARE

Systemet kontrollerar aktiveringen av hel- och halvljusstrålkastare, beroende på trafiken, vid mötande fordon eller fordon som kör om. Det ger optimalt ljus för mörkerkörning.

UPPMÄRKSAMHETS-VARNARE

Denna funktion uppskattar förarens uppmärksamhetsnivå genom att identifiera förändringar i bilens avstånd från vägmarkeringar. Funktionen är särskilt väl lämpad för vägar där hastigheten är över 65 km/h.

NYCKELFRITT LÅS- OCH STARTSYSTEM

Denna automatiska funktion låser eller låser upp dörrarna när föraren närmar sig eller avlägsnar sig från bilen med nycklarna på sig.

MY CITROËN DRIVE PLUS

NYTT KOMMUNIKATIONSGRÄNSSNITT

Nya Citroën C5 X inviger ett helt nytt uppkopplat, intuitivt kommunikationsgränssnitt som är helt anpassningsbart tack vare systemet med widgetar. Det gör att du kan se dina favoritappar och innehåll på displayen och på bilens 12-tumspekskärm.

Utöver 12-tumspekskärmen har nya Citroën C5 X fyra typer av USB-C-uttag.

UTBUD AV UPPKOPPLADE TJÄNSTER

För ännu större säkerhet och komfort, kommer nya Citroën C5 X med Citroën Connected Services och ett utbud av uppkopplade tjänster som t.ex.:CITROËN CONNECT ASSIST: En tjänst för geolokaliserade nöd- och assistanssamtal, utan behov av abonnemang, och tillgänglig 24 timmar per dygn, sju dagar i veckan. Systemet säkerställer att lämplig hjälp skickas ut, automatiskt eller genom att trycka på nöd- eller assistansknappen.CITROËN CONNECT NAV: De uppkopplade tjänsterna TomTom Traffic och Danger Zones är tillgängliga i tre år och ger information i realtid om trafik, bensinstationer, parkeringsplatser osv, och en varning både visuellt och med ljud för riskzoner (i enlighet med nationella bestämmelser).CITROËN CONNECT PLUS: Tjänsten är kompatibel med Apple CarPlay™ och Android Auto, och erbjuder omfattande trådlös uppkoppling i bilen, genom att helt enkelt ansluta din smartphone, för att få väganvisningar, ringa samtal, skicka meddelanden och lyssna på musik, utan att ta ögonen från vägen. Kompatibla appar visas direkt på mittkonsolen.

APPEN MY CITROËN

Med appen My Citroën är du hela tiden uppkopplad till nya Citroën C5 X och kan:Lokalisera din bilHitta din närmaste verkstadKontakta Citroën Assistans
Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid har ytterligare funktioner:Tillgång till viktig information om batteriets laddningsstatus, laddtid och bilens återstående räckvidd.Få råd om laddningStäll in fördröjd laddningStarta förkonditionering av temperaturen i kupén 

MOTORER

PLUG-IN HYBRID ELLER BENSIN

Nya Citroen C5 X har en högpresterande och effektiv bensinmotor på 180 hästkrafter som är godkänd enligt Euro 6.3 standard. För ännu mer sömlös och rofylld körning har nya Citroën C5 X den åttaväxlade automatlåda EAT8.

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid passar för all körning. Modellen kombinerar 100 % elektrisk körning med lång räckvidd. Detta tack vare sin elmotor på 81,2 kW och sin bensinmotor med 180 hästkrafter och Stop & Start-funktion enligt Euro 6.3.

Denna teknik resulterar i CO2-utsläpp från 29 g/km (WLTP-cykel). Den automatiska växellådan ë-EAT8 gör körningen smidig och trevlig, med ett omedelbart vridmoment på 360 Nm.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

3/4 vy framifrån av en grå Citroën C5 X på en väg
Körställningen i nya Citroën C5 X är förhöjd genom sin högre markfrigång, jämfört med en traditionell kombi
Publicerat 2022-02-04

Ny anläggning mellan Falun och Borlänge med Dalarnas bredaste utbud!

Äntligen! 18 februari slår vi upp portarna till vår helt nya bilanläggning mellan Falun och…

Läs mer