Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Opel
Personbilar

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia är tysk ingenjörskonst när den är som bäst: nya Insignia Grand Sport Tourer kommer med förbättrad effektivitet, sportigt kupéliknande utseende och banbrytande IntelliLux LED® Pixel Light.

SÄKERHET & INNOVATION

INTELLILUX LED® PIXEL STRÅLKASTARE

Vi introducerar banbrytande IntelliLux LED® Pixel ljus strålkastare1 – nästa steg i Opels nyskapande belysningsteknik. Systemet erbjuder väsentligt förbättrad sikt i mörker med permanent bländfria strålkastare som ser till att mötande förare aldrig bländas. Varje strålkastare består av 84 enskilda element som anpassar sig efter förhållanden i trafiken genom att automatiskt släcka enskilda enheter.

  • Ingen risk att blända andra förare
  • Mörkerkörningen blir säkrare och mer avslappnad
  • Motorvägsläge: optimerad belysning på motorvägar
  • Kurvbelysningen motverkar ”svarta hål” i snäva kurvor. Aktiv i upp till 40 km/h.

1 Tillval.

En vit Opel Insignia Grand Sport sedd snett framifrån

HEAD-UP DISPLAY

Head-up displayen1 projicerar viktig information som körhastighet, navigation eller varningar från den automatiska farthållaren1 på vindrutan så att föraren kan hålla ögonen på vägen.

1 Tillval.

AUTOMATISK NÖDBROMSNING

Det automatiska nödbromsningssystemet med fotgängarskydd1,2 övervakar trafiksituationen framför din Opel Insignia. Om systemet upptäcker en fotgängare, ett fordon eller något annat föremål framför bilen så förbereds bromskraft. Om föraren sedan inte reagerar bromsar bilen automatiskt.

1 Tillval.
2 Opels system för förarassistans ska hjälpa föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är dock fortfarande ansvarig för körningen.

Sensorerna i en Opel Insignia Grand Sport detekterar en person som går över vägen framför den

En Opel Insignia Grand Sport backar ut ur en parkering och känner av att en bil närmar sig bakom den

BACKVARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK

Backvarnaren för korsande trafik1 upptäcker rörliga föremål bakom din Insignia när du backar ut från en parkeringsplats eller din garageuppfart och varnar dig. Det som tidigare var en osynlig fara är nu lätt att hantera.

1 Tillval. Systemet är aktivt upp till 10 km/h och upptäcker korsande trafik som färdas i upp till 36 km/h.

TRAFIKSKYLTAVLÄSNING

Den senaste generationen av systemet trafikskyltsavläsning1 visar kontinuerligt hastighetsgränser och trafikskyltar.

1 Tillval.

En Opel Insignia Grand Sport läser av två trafikskyltar på vägen

En Opel Insignia Grand Sport håller ett bestämt avstånd till framförvarande bil på vägen

ADAPTIV FARTHÅLLARE

Den adaptiva farthållaren1,2 med Full Speed Range3, ger en stressfri körupplevelse. Genom automatisk acceleration eller inbromsning upprätthålls ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Farthållaren behöver inte startas om efter att bilen har stannat3.

1 Tillval.
2 Opels system för förarassistans ska hjälpa föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är dock fortfarande ansvarig för körningen.
Finns endast med vissa automatlådor.

FILBYTESVARNING

Filbytesvarningen utlöser en varning vid byte av körfält utan att blinkers används. Döda-vinkeln-varningen1,2 detekterar och varnar föraren om fordon i intilliggande körfält snabbt närmar sig i döda vinkeln.

1 Tillval.
2 Hastighetsskillnaden mellan två fordon kan inte vara mer än 72 km/h.

En Opel Insignia Grand Sport läser av vägstrecken för att få en bild av hur stor vägfilen är och i vilken riktning den går

DESIGN

EXTERIÖR

Nya Insignia Sports Tourer kombinerar ett läckert utseende med kapaciteten och mångsidigheten i en stor kombi. Låg silhuett, slanka LED-strålkastare och bakljus samt dubbla krominfattningar förstärker det breda och eleganta uttrycket.

INTERIÖR

Nya Insignias eleganta, ergonomiska och rymliga interiör gör varje körning till ett nöje för såväl förare som passagerare. Nya Insignia Sports Tourer:s kupé den perfekta platsen för dig, både i den dagliga pendlingen och på de längre resorna. Upplev en harmonisk och modern design, kvalitetsmaterial och känslan av frihet och rymd.

En vit Opel Insignia Grand Sport står i ett showroom

FÄRGER

Ge uttryck åt din personlighet: markera med din favoritfärg.

Fälgarna i ett hjul på en Opel Insignia Grand Sport

FÄLGAR

Ge din Insignia Grand Sport dess egen unika karaktär med hjul och aluminiumfälgar som drar blickarna till sig. Finns från 17˝ till 20˝.

PREMIUM KOMFORT

ERGONOMISKA AKTIVA STOLAR

Ergonomiskt certifierade1 framstolar hjälper förare och framsätespassagerare att undvika ryggvärk och höjer välbefinnandet.

Unna ryggen ergonomiska stolar1 – certifierade av det tyska ryggspecialistförbundet Aktion Gesunder Rücken (AGR):

  • Ergonomiskt certifierade i Tyskland.
  • Utskjutbart stöd för låren så att du kan ställa in sätet till rätt längd för benen.
  • Ventilation och värme som håller dig sval eller värmer ryggen2.

Uppgradera till förstklassiga funktioner2:

  • Massagefunktion.
  • 18 inställningsmöjligheter och minnesinställningar.

Tillval för valda utrustningsnivåer. Certifikatet är en kvalitetsstämpel och utfärdas av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska grenar.
2 Tillval, endast med elmanövrerade säten.

VÄRMEFUNKTIONER

Insignia Sports Tourer erbjuder föraren premiumkomfort med värmefunktioner1 som gör det behagligare att köra tidiga vintermorgnar.

Imma och frost försvinner enkelt med den uppvärmda vindrutan ThermaTec. Njut av uppvärmda stolar i fram- och i baksätets ytterplatser samt uppvärmd ratt, som höjer nivån av välbefinnande.

1 Tillval för valda utrustningsnivåer.

BAGAGEUTRYMME

Skapad för att göra saker enklare – med generös och flexibel lastkapacitet är nya Insignia Sports Tourer lika rymlig som flexibel.

Nedfällbart med en tryckning: Det delade baksätet kan fällas ned snabbt och enkelt med en knapptryckning.

Fem passagerare, 560 liter: Med alla tre stolarna i baksätet uppfällda får du gott om plats för bagage.

40 ned, 40/20 upp1: Fäll ned en eller två stolar och få plats med långa laster och upp till två passagerare bak.

Upp till 1665 liter: Med alla tre stolarna nedfällda är bagageutrymmet enormt – och helt plant.

1 Endast på utvalda utrustningsnivåer.

ELMANÖVRERAD BAKLUCKA

Bakluckans handsfree-funktion1 öppnar och stänger bakluckan automatiskt genom att du sveper med foten under den bakre stötfångaren.

Med den här lösningen slipper du ställa ned väskor eller shoppingkassar för att komma åt det rymliga bagageutrymmet på hela 1665 liter. Svep bara med foten under bagageutrymmet så öppnas bakluckan automatiskt. Med en andra svepning stängs bakluckan igen. Självklart kan bakluckan även öppnas med en tryckning på en knapp på själva luckan, i kupén eller på nyckeln. Öppningshöjden kan ställas in på specifika höjder så att låg takhöjd där du parkerar din bil inte blir något problem.

1 Tillval.

UPPKOPPLING

MULTIMEDIA NAVI PRO

Digital anslutningsmöjlighet, navigationssystem ombord, stor och innovativ färgpekskärm samt ljudsystem av hög kvalitet: nya Insignias mest påkostade infotainmentsystem har allt.

Multimedia Navi Pro med inbyggt navigationssystem har följande funktioner:

• 8”-skärm med DAB-radio
• Kartnavigering i 3D
• Inbyggd röststyrning
• Bluetooth®1
• Head-up Display
• Anslutna navigeringstjänster2
• Två USB-portar
• Apple CarPlay™3 och Android Auto™3

Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG Inc.

2 Kräver godkännande av Telenavs licensavtal för slutanvändare och godkännande av användningen av personuppgifter enligt Telenavs sekretesspolicy. Licensen löper ut i slutet av 2031. Internetdelning av kundens smartphone krävs för alla anslutna navigeringstjänster.

3 Apple CarPlay™ och Apple är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. Android Auto™ är ett varumärke som tillhör Google Inc.

BOSE®-LJUDSYSTEM

Utmärkt ljud. Den förstklassiga ljudanläggningen1 från Bose® gör varje resa till ett nöje. Åtta högtalare förmedlar kraftfull bas och kristallklar diskant till samtliga passagerare.

1 Tillval.

TRÅDLÖS LADDNING

Bara lägg din smartphone1 i telefonfacket med inbyggd induktionsladdare2 för trådlös laddning av batteriet.

1 Tillbehör för smarttelefonen kan krävas. Induktionsladdning, endast för enheter som har PMA- eller Qi-funktion. Kontrollera enhetens kompatibilitet hos din Opel-återförsäljare.
2 Tillval.

KÖREFFEKTIVITET

MOTORER

Nya Insignia Sports Tourer erbjuder bättre prestanda med lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukning.

Vi erbjuder bensinmotorer upp till 2.0 Turbo (169kW/230hk) men även 2.0 Diesel (129kW/174hk). Alla Insignias motorer är Euro 6D-klassade och har optimerat start/stopp-system.

VÄXELLÅDOR

Manuell växellåda, steglös automat, 8- eller 9-växlad automat: valet är ditt.

Med nya Insignia Sports Tourer väljer du mellan 6-växlad manuell växellåda, steglös automat, 8-växlad automat eller nya 9-växlade automatlådan.

Den helt nya 9-växlade automatlådan med växelpaddlar ger prestanda på högre nivå, bättre ekonomi och märkbart förbättrad komfort för föraren.

FLEXRIDE FJÄDRING

Anpassningsbara köregenskaper. FlexRide1 ger dig möjligheten att uppleva tre bilar i en.

Växla från Standard till Tour eller Sport beroende på om du vill glida fram längs vägarna eller ha sportigare köregenskaper. Tre körlägen kan aktiveras. Standard, Tour eller Sport. Med en knapptryckning anpassar FlexRide känsligheten hos olika system, inklusive ratt, gaspedal, automatlåda och antispinn, för att matcha vägförhållanden och din valda körstil.

1 FlexRide är tillval på utvalda motorer, standard på 2.0 Turbo (147 &169 kW/200 & 230 hk), tillval på 2.0 Diesel (129 kW/174 hk).

FYRHJULSDRIFT MED FÖRDELNING AV VRIDMOMENT

Fyrhjulsdriften fördelar kraft som ger en dynamisk men samtidigt säker och lätthanterlig körupplevelse.

Insignias fyrhjulsdrift1 fördelar vridmomentet mellan fram- och bakhjulen, vänstra och högra hjulen för mer dynamiska och balanserade köregenskaper.

1 Standard endast i kombination med tillvalet FlexRide.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Pris

» Prislista Insignia Sports Tourer

väsentligt förbättrad sikt i mörker med permanent bländfria strålkastare

Aktuellt

Opel
Publicerat 2023-01-20

Opel Mokka Ultimate – privatleasing från 3.299 kr/mån

En kombination av stilren design, läcker interiör och de senaste högteknologiska drivlinorna. Var beredd på…

Läs mer
Publicerat 2022-02-04

Ny anläggning mellan Falun och Borlänge med Dalarnas bredaste utbud!

Äntligen! 18 februari slår vi upp portarna till vår helt nya bilanläggning mellan Falun och…

Läs mer