Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Citroen
Personbilar

Citroen Grand C4 SpaceTourer

HVO100 är ett 100% fossilfritt och förnybart bränsle som minskar CO2-utsläppen med upp till 88%*. Citroen var först ut med att godkänna drivmedlet för dieseldrivna personbilar i Sverige redan 2016. Läs mer om HVO100 här

 *Enligt drivmedelsaktören Preem.

Citroën Grand C4 Spacetourer har vunnit otaliga utmärkelser i famljebilstester. Senast i februari 2018 vann den populära familjebilen ytterligare en utmärkelse i ett test av miljösmarta familjebilar i Motormännens tidning.

Citroën har investerat hela sitt kunnande i Citroën Grand C4 Spacetourer, en familjebil med sju platser som är helt anpassad efter dagens behov. Smarta körhjälpsfunktioner, körglädje, bekväm för alla passagerare (programmet CITROËN ADVANCED COMFORT®) och mycket bränsleeffektiv.

DESIGN

Hur skapar man en trygg familjebil som samtidigt är ett nöje att köra? Citroën Grand C4 Spacetourer har fått ihop ekvationen! Den uppdaterade och boostade Citroën Grand C4 Spacetourer (7 platser) har en design som genast känns igen och har tagit det bästa från föregångaren. Den djärva looken från den tidigare modellen har förfinats och bilen har fått en front med mer flödande linjer som visar på dynamik och kraft.

FRONTEN

Citroën Grand C4 Spacetourer kan visa upp en ny front som andas klass och dynamik. Där hittar du ljussignaturen på tre rader, som är utmärkande för dagens Citroën-modeller. På samma sätt som hos föregångaren förlängs Citroënemblemet av linjer hela vägen ut till lysena, men varselljusen får en ny stilren kromad kontur.

TAKBÅGAR

Citroën Grand C4 Spacetourer har försetts med integrerade takbågar i ny silvergrå nyans. En detalj som ger Citroën Grand C4 Spacetourer en karaktäristisk siluett i profil. Takbågarna är självklart funktionella och kan användas för takboxen, cykeln eller kajaken med rätt tillbehör.

LED-BAKLJUS MED 3D-EFFEKT

En hypnotisk synvilla! De nya baklyktorna med 3D-effekt finns nu som standard på Citroën Grand C4 Spacetourer. En modern och tekniskt avancerad design som ger en djupeffekt till bilens bakljus och ett intryck av att ljuset upprepar sig i oändlighet.

AQUILLON 17-TUMS FÄLGAR

Nya 17-tums lättmetallfälgar med fem ekrar i silver och svart som ger bilen en läcker profil.

NYTT CITROËNEMBLEM

På bakpartiet av Citroën Grand C4 Spacetourer finns Citroënvingarna i ny blank svart design med kontur i krom som ger bilen en modern look (introducerad med crossovern Citroën C4 Cactus) 

MÅTT

Citroën Grand C4 Spacetourer 7-sits är en referens i klassen vad gäller utrymme ombord och flexibel interiör. Den är designad med kompakta proportioner som gör den enkel att parkera. Faktum är att den är kortare än en V70, men har högre lastkapacitet samt möjlighet att åka upp till 7 personer.

  • Längd: 4602 mm
  • Bredd: 1826/2117 mm
  • Höjd: 1638/1644 mm
  • Bagageutrymme: 645 / 704 Liter

VÄLBEFINNANDE

Den här moderna kombin bjuder på en behaglig resa för alla i kupén och understryker Citroëns ledande ställning vad gäller komfort och teknik. Med Citroën Grand C4 Spacetourer kan du ge dig ut på långresor med familj och vänner och njuta av den härliga körkänslan, packa väskorna och kör till fjällen eller solen, Citroën Grand C4 Spacetourer tar hand om dig under resan. 

LOUNGE PACK: KUPÉ MED EXTRA LYX

För dig som vill skämma bort dig lite extra kan vi erbjuda detta komfortpaket som innehåller:

  • Framsäten med massagefunktion.
  • Passagerarsäte fram med förlängt benstöd som låter dig sträcka ut benen under resan.
  • Extra bekväma nackstöd med tre olika inställningar med justerbara sidokuddar som ger extra stöd för huvudet.
  • Nedfällbara ”flygplansbord” med läslampor på rad 2 så att barnen kan underhålla sig själva.

Lounge Pack är tillgängligt som tillval.

KÄNN DIG VÄLKOMMEN

Alla passagerare kan njuta av de mjuka materialen och den välkomnande atmosfären i kupén. Citroën Grand C4 Spacetourer har en instrumentbräda i ”slush” (mjukbehandlat material) och insidan på dörrarna har behandlats särskilt för att vara mjuka och behagliga att beröra. Till detta kommer ett utbud av klädslar i tyg och skinn av hög kvalitet (beroende på vilken inredning du valt). 

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën har utformat ett helt program i syfte att göra bilen extra bekväm för både förare och passagerare. CITROËN ADVANCED COMFORT® består av innovativa och smarta tekniska lösningar som gör resan avkopplande för både kropp och själ. Programmet har utformats efter fyra huvudlinjer för att ge en bil med mjuka ytor och en behaglig ljudmiljö, flexibel inredning, lugn och avkopplande atmosfär och smidig, användbar teknik. De fyra huvudlinjerna är: INTERIÖR KOMFORT Förenklar och förbättrar din resa med generösa utrymmen, praktiska förvaringsfack och andra smarta inredningslösningar. KÖRKOMFORT Filtrerar bort sådant som stör – t.ex. ljud från vind, hjul och motor. Citroëns avancerade fjädringskomfort får du på köpet. ANVÄNDARKOMFORT Ger dig en behagligare körupplevelse med hjälp av intuitiva funktioner och innovativ teknik, t.ex. Coffee Break alert. TANKEKOMFORT Skapa en lugn och trygg bilfärd med smarta säkerhetslösningar som bland annat kan läsa av, organisera, hantera och agera på information från bilen eller omgivningen.

FLEXIBELT UTRYMME

Behöver du ett stort lastutrymme? Citroën Grand C4 Spacetourer har tagits fram för att kunna svara mot alla behov du har som förälder, vare sig om det gäller samkörning till barnens träning eller en skidresa till Åre, erbjuds ett generöst och anpassningsbart lastutrymme.

Du kan få ett helt plant golv genom att fälla ned sätena på rad 2 under golvet och dessutom kan det främre passagerarsätet fällas ihop för att transportera föremål som är dryga 2,5 m långa! (beroende på version) Och när familjen växer eller barnens vänner ska med är det bara att fälla upp de två extra sätena som gömts under golvet igen!

BAGAGEUTRYMMET & BAKLUCKA MED HANDSFREEFUNKTION

Bagageutrymmet är ett starkt argument för att välja Citroën Grand C4 Spacetourer. Redan bakluckans design visar på bredd och styrka. Du kommer enkelt åt det generösa lastutrymmet på 645 liter som kan utökas till 704 liter om sätena på rad 2 skjuts framåt.

Förutom motoriserad baklucka finns en handsfreefunktion som gör bilen enkel att lasta även när du har armarna fulla. Du för bara foten framför en sensor under stötfångaren bak för att öppna och stänga bakluckan. Sedan lastar du allt smidigt i det stora och breda bagageutrymmet på din nya bil (finns till utrustningsnivån Shine) 

SMART TEKNIK

Citroën Grand C4 Spacetourer har fått en ny 7-tums pekskärm med mer lättanvända menyer och kapacitiv pekteknik (samma som på senaste generationens smartphones). Den nya modellen ger dessutom tillgång till en 12-tumsskärm som kan spegla funktioner från pekskärmen och är optimerad för det nya navigationssystemet.

UPPGRADERAT NAVIGATIONSSYSTEM

Ett nytt uppgraderat 3D-navigationssystem med pekskärm där du kan zooma med två fingrar (som på en surfplatta) och få en ännu tydligare vägvisning tack vare de förbättrade kartorna.

För att göra pekmenyerna enklare att hantera och bilen säkrare att köra kan systemet dessutom styras med röstkommandon.

KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

ANPASSNINGSBAR FARTHÅLLARE MED STOPPFUNKTION*

Med hjälp av en radarsensor känner den här typen av farthållare av fordon framför dig och anpassar farten för att hålla önskat säkerhetsavstånd, genom inverkan på bromssystem* och gas. Farthållaren kan även stanna din bil helt om det krävs. Farthållaren fungerar från 30 km/h upp till 180 km/h.

*Stoppfunktionen med inverkan på bromsystemet är endast tillgängligt med motoralternativet BlueHDi 150.

TRÖTTHETSVARNARE

Det här systemet fungerar i två steg: första gången bilen avviker från körriktningen visas ett meddelande typ ”se upp” tillsammans med en varningssignal. Fjärde gången bilen avviker hörs en starkare varningssignal och meddelandet ”Ta en paus” visas. Systemet tar inte kontroll över några kommandon i bilen för att räta upp den. 

AVÅKNINGSVARNARE

Avåkningsvarnaren är en hjälp mot bristande uppmärksamhet eller ett ögonblick av distraktion vid ratten. Med hjälp av en kamera som läser av vägmarkeringarna korrigerar systemet bilens färdriktning om den är på väg över i en annan körbana utan att blinkersen aktiverats. 

AKTIV DÖDAVINKELN-VARNARE

Systemet varnar med hjälp av en ljussignal i sidospeglarna om en bil befinner sig i den döda vinkeln (till höger eller vänster). När systemet aktiveras korrigerar det dessutom färdriktningen på din bil om du kommer för nära fordonet i döda vinkeln.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Ett nödbromssystem som förhindrar att du kör in i fordonet framför. Det fungerar från 5 km/h när du närmar dig både stillastående och rörliga fordon och kan även bromsa in för fotgängare upp till en viss hastighet. Vid risk för kollision varnas först föraren. Om föraren inte reagerar aktiveras nödbromsen.

HASTIGHETSSKYLTSAVLÄSNING

Ett system som läser av hastighetsskyltar och informerar dig om vilken hastighet som gäller via instrumentpanelen. Hastigheten kan sparas som önskad hastighet för farthållare/fartbegränsare. Systemet fungerar oavsett bilens hastighet.

KOLLISIONSVARNARE

Ett system som varnar föraren om att bilen riskerar att kollidera med fordonet framför. Systemet fungerar från 30 km/h via en radar som sitter framtill på bilen.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Faktum är att den är kortare än en V70, men har högre last- kapacitet samt möjlighet att åka upp till 7 personer

» Se komplett prislista för Citroen Grand C4 SpaceTourer

Aktuellt

Citroen
Publicerat 2022-02-04

Ny anläggning mellan Falun och Borlänge med Dalarnas bredaste utbud!

Äntligen! 18 februari slår vi upp portarna till vår helt nya bilanläggning mellan Falun och…

Läs mer