Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Finansiering
PRIVATLEASING ELLER BILLÅN

Vilket betalningsalternativ?

Det är inte alltid enkelt att hitta rätt bland marknadens olika finansieringsalternativ. Vad är för- och nackdelarna med att leasa, köpa på avbetalning eller köpa kontant? Vi hjälper gärna till att förklara så du enkelt kan jämföra de olika alternativen.

Oavsett betalningsmodell och bil så erbjuder vi alltid den bästa tänkbara försäkringslösningen. Vi ordnar med allt pappersarbete i samband med ditt bilköp hos oss. En bra försäkring är lika viktig som en bra bil!

Flis

Privatleasing Peugeot

Privatleasing är ett modernt alternativ till att äga din bil. Avtalstiden är 36 månader och då lämnar du bara tillbaka bilen. Vi använder oss av en neutral besiktningsman, vilket innebär att vi inte själva gör bedömningen av bilens skick. Att den som kontrollerar skicket på bilen är en tredje part ger dig som kund en extra trygghet.

Fördelar:
– Service ingår
– Ingen kontantinsats
– Låg försäkringskostnad

Fördelar med Peugeot NOW privatleasing:

 • Du kör en helt ny bil och betalar 0 kr i kontantinsats
 • Du slipper tänka på bilens framtida värde: ingen restvärderisk
 • Service ingår i månadskostnaden
 • Du får kontroll över din bilekonomi och slipper eventuella oväntade utgifter
 • Du betalar en gång per månad: en leasingavgift baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell
 • Avtalstid: 36 månader
 • Du har tre års fabriksgaranti
 • Upp till 2000 mil/år ingår i avgiften beroende på modell och du kan självklart öka upp miltalet på samtliga modeller
 • Du kan enkelt välja till vår förmånliga Peugeot försäkring till en låg månadskostnad oavsett ort eller ålder (från 18 år)
 • Du slipper besiktning
 • Inget bilägande: efter avtalsperioden lämnar du enkelt tillbaka bilen. Du slipper jobbet med att sälja din bil och kan istället välja en ny bil på privatleasing!

Välkommen till Peugeot NOW Privatleasing
– det enkla sättet att köra en helt ny Peugeot!

Kontakta oss för att leasa din Peugeot

Mån stängt
Tis–fre 10.00–18.00
Lör 11.00–14.00
Söndag stängt

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Aktuellt

Privatleasing
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer

Privatleasing Mazda

Privatleasing är ett modernt alternativ till att äga din bil. Avtalstiden är 36 månader och då lämnar du bara tillbaka bilen. Vi använder oss av en neutral besiktningsman, vilket innebär att vi inte själva gör bedömningen av bilens skick. Att den som kontrollerar skicket på bilen är en tredje part ger dig som kund en extra trygghet.

Fördelar:
– Service ingår
– Ingen kontantinsats
– Låg försäkringskostnad

Enkel, trygg och förmånlig leasing

Genom Mazda Privatleasing får du en förmånlig och trygg finansiering av din nya Mazda. Du leasar din Mazda under 36 månader mot en månadsavgift*.

Service, nybilsgaranti och vägassistans ingår under hela leasingperioden. Månadskostnaden baseras på val av bilmodell, extrautrustning och ränta. Varje månad får du allt samlat på en faktura.

Fördelarna med Mazda Privatleasing är många, bl a:

 • Du kör alltid en ny Mazda
 • 0 kr i kontantinsats
 • Service ingår i månadskostnaden
 • Nybilsgaranti under hela leasingperioden
 • Vägassistans ingår
 • Allt samlat på en faktura
 • Du behöver inte fundera på bilens andrahandsvärde
 *36 mån, månadskostnader inkl. moms exkl. uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta. Max körsträcka 1500 mil/år, övermil debiteras. Deposition kan förekomma. Sedvanlig kreditprövning sker. Slitagedelar, övriga reservdelar och ev. tillval från kund ingår inte i priset. Fordonsskatt betalas av kunden. Mazda Privatleasing är ett samarbete tillsammans med DNB.
Kontakta oss för att leasa din Mazda

Mån stängt
Tis–fre 10.00–18.00
Lör 11.00–14.00
Söndag stängt

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Aktuellt

Privatleasing
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer

Billån – avbetalning ny bil

Billån eller avbetalning som det också kallas, är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar till bilköp. Lånet läggs vanligen upp som ett annuitetslån som betalas av enligt önskad löptid och med samma belopp varje månad (gäller vid oförändrad ränta).

För privatpersoner gäller att minst 20% av bilens pris erläggs i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil, allt enligt konsumentkreditlagens direktiv. Resterande belopp betalas av månadsvis. Avbetalningen löper normalt mellan 12 – 84 månader vid ny bil och mellan 12-60 månader för begagnade bilar. Du får kreditbesked direkt efter att vi skickat in din kreditansökan till finansbolaget. Vid avbetalning ägs bilen av kredittagaren men det finns ett så kallat äganderättsförbehåll vilket innebär att bilen utgör säkerhet för lånet och inte kan säljas innan krediten är löst. Normalt krävs därför ingen annan säkerhet.

Fördelar

– Ett billån skapar handlingsfrihet för dig eftersom du kan göra extraamorteringar eller lösa krediten när du vill utan kostnad.
– Ditt låneutrymme på ev. hus/lägenhet finns kvar till investeringar i boendet, när du tar ett billån med bilen som säkerhet, d.v.s. du sparar ditt låneutrymme tills du verkligen behöver det.
– Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaka 30% av räntekostnaden.

Tänk på att ett billån endast kan tecknas i samband med bilköpet, ej efteråt.

Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaka 30% av räntekostnaden.

Bonuspoäng med Peugeotkortet

Peugeotkortet är ett av bilbranschens förmånligaste betal-/kreditkort. Med Visakopplingen har du möjlighet att betala på alla ställen där VISA gäller, både i Sverige och övriga världen. Peugeotkortet erbjuder en valfri kredit på upp till 50.000 kr.

Vår målsättning är att göra det bekvämare och mer ekonomiskt fördelaktigt för dig som Peugeotägare. Med ett Peugeotkort kommer du dessutom få ta del av fina förmåner och månadserbjudanden som är exklusivt riktade till dig som är innehavare av ett Peugeotkort. Bland annat får du alltid bonus (Gäller ej på Preem där drivmedelsrabatt ingår) på alla dina inköp. Dessutom betalar du ingen årsavgift för ditt Peugeotkort.

Kort sagt, vi vill att Peugeotägare ska ha det lite bättre!

Alltid bonus på alla dina inköp*

Du kan använda ditt Peugeotkort för alla dina löpande inköp, såväl livsmedel och biobiljetter som till hotell och kläder.

När du handlar hos en auktoriserad Peugeothandlare/-verkstad får du alltid 2 % i bonus. På alla övriga köp får du 0,25 % i bonus!

* Gäller ej på Preem där drivmedelsrabatt ingår.

Utbetalning av intjänad bonus

I samband med årsdagen, från det att du fick ditt Peugeotkort, får du en bonuscheck från Peugeot.
Bonuschecken gäller som betalningsmedel under 12 månader från utfärdandedatum hos din Peugeothandlare/-verkstad. Perfekt att använda när du exempelvis ska göra en service på bilen, byta däck eller köpa nya tillbehör till din Peugeot.

Delbetala 4 månader räntefritt

Med Peugeotkortet kan du alltid dela upp din betalning hos din Peugeothandlare/-verkstad helt räntefritt under 4 månader. Du delbetalar då en fjärdedel av skulden per månad helt utan ränta. På kontoutdraget ser du enkelt vilka av dina köp som är klassificerade som räntefria.

Du får upp till 8 veckor räntefri kredit på alla köp

När du använder ditt Peugeotkort som betalkort har du upp till 8 veckor räntefri kredit beroende på inköpsdatumt. Gör du inbetalningen 8 veckor från inköpsdatum är köpet räntefritt. Går det mer än 8 veckor blir det automatiskt ett kreditköp och du påförs ränta enligt villkoren.

Två betalningsfria månader

Du kan välja att dela upp månadsbetalningen för dina inköp i din egen takt, dock lägst med en 1/20-del av skulden. Du har också möjlighet att själv välja två betalningsfria månader per år (dock inte två månader i följd).

Du utnyttjar en betalningsfri månad genom att inte göra någon månadsbetalning när:

 • det står, ”lägsta belopp att betala 0 kr” på ditt kontoutdrag
 • om du har betalt dina 3 senaste kontoutdrag i tid.

Drivmedelsrabatt på Preem

Det ska löna sig att använda Peugeotkortet. Därför får du 15 öre i rabatt per liter drivmedel (bensin, etanol & diesel) när du tankar på någon av Preems bemannade stationer runt om i Sverige och betalar med Peugeotkortet. Rabatten dras på kontoutdraget.

Peugeotkort med reseförsäkring

I Peugeotkortet ingår även Reseförsäkring och Avbeställningsskydd om minst 75 % av resans totala kostnad är betald med Peugeotkortet. »Läs mer om vad reseförsäkringen täcker.

Rabatt på Choice Hotels

Du får 15% rabatt på alla rumstyper hos Nordic Choice Hotels i Norden. Gå in på www.choice.se/dnbsverige

Rabatt på Interhome

Du får 12-45% rabatt på semesterboende hos Interhome. Välj bland 33 000 kvalitetssäkrade hus och lägenheter i 34 länder. Gå in på www.interhome.se/dnb

Delbetala räntefritt i fyra månader!

Bonuspoäng med Mazdakortet

Ingen årsavgift

Det kostar inget att skaffa Mazdakortet och du betalar heller inte någon årsavgift.

Poäng på alla köp över hela världen

Varje gång du handlar på någon av Visas 30 miljoner inköpsställen i Sverige och resten av världen med ditt Mazdakort så samlar du poäng. När du gör en service eller köper tillbehör till din bil, handlar mat, går på bio, fikar, tankar bilen – ja allt möjligt! Poängen använder du sedan som betalning när du servar eller köper tillbehör till din bil hos någon av Mazdas återförsäljare och serviceverkstäder. Gör det till en vana att betala med Mazdakortet – poängen ramlar in fortare än du anar!

Upp till 50 000 kr i kredit

Mazdakortet innehåller en kredit upp till 50 000 kr. Du väljer själv vilket belopp du vill ha och du kan när som helst ansöka om ändrad kreditgräns på mazdakortet.se eller genom att ringa kundtjänst på 08-695 17 77.

4 månader räntefri delbetalning hos Mazda

När du gör en service eller köper tillbehör för över 1500 kr hos någon av Mazdas återförsäljare och serviceverkstäder får du alltid 4 månader räntefri delbetalning när du betalar med Mazdakortet.

Upp till 8 veckor räntefri kredit

På alla övriga köp har du upp till 8 veckor räntefri kredit. När kontoutdraget kommer så kan du välja att betala den utestående skulden eller så kan du välja att delbetala i din egen takt.

Drivmedelsrabatt hos Preem

När du tankar på någon av Preems bemannade stationer runt om i Sverige och betalar med ditt Mazdakort så får du alltid minst 15 öre rabatt per liter drivmedel.

Kompletterande reseförsäkring

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt Mazdakort ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening. Reseförsäkringen betalar till och med självrisken på din bilförsäkring och/eller hemförsäkring om du skulle ha fått inbrott i din bil/hem när du är bortrest.

Rabatt på Choice Hotels

Du får 15% rabatt på alla rumstyper hos Nordic Choice Hotels i Norden. Gå in på www.choice.se/dnbsverige

Rabatt på Interhome

Du får 12-45% rabatt på semesterboende hos Interhome. Välj bland 33 000 kvalitetssäkrade hus och lägenheter i 34 länder. Gå in på www.interhome.se/dn

Fler bra erbjudanden

Mazdakortet är skapat för dig som är Mazdaägare. Vi tar därför fram unika erbjudanden för dig med Mazdakortet. Erbjudandena kan vara allt från hotellpaket, resor eller olika evenemang. Du hittar dina erbjudanden på Mina Sidor och på dina fakturor.

Poäng på alla köp! T ex när du handlar mat, går på bio, fikar och tankar bilen