Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Peugeot
Personbilar

Peugeot 508

– med förbränningsmotor eller som plug-in hybrid (laddhybrid)

Peugeot 508 är Peugeots största modell. Maximal komfort och hög prestanda i en kombination av sportighet och elegans. Välj själv om du vill ha en laddhybrid(elmotor + förbränningsmotor) eller enbart förbränningsmotor. Peugeot 508 finns även som Kombi, läs mer om det här.

Design

Med sin låga och dynamiska silhuett, den djärva fronten och den kraftfulla och skarpa stilen uppvisar nya Peugeot 508 en lyckad kombination av sportighet och elegans. De välformade linjerna, den arbetade grillen och den nya ljussignaturen förstärker det stilrena, djärva och nyskapande uttrycket.

För att ge bättre sikt i såväl dagsljus som mörker består märkets nya ljussignatur av strålkastare med full LED-belysning och automatisk korrigering av inställningen, blinkers fram med LED-lampor samt statiskt kurvljus. Du ser och syns hela tiden för bästa möjliga körförhållande och bästa säkerhet.

Baktill kompletteras ljussignaturen med baklyktor med full LED-lampori och 3D-effekt i form av lejonklor som tänds på ett helt nytt sätt när du låser eller låser upp dörrarna. Ljusintensiteten justeras automatiskt beroende på ljusförhållandena, vilket gör att du syns bättre.

De eleganta karmlösa dörrarna på den nya exklusiva halvkombin Peugeot 508 harmonierar perfekt med bilens stilrena linjer.

Mycket kunnande har lagts på att få fram skönhet och kvalitet utan kompromisser. Balans i proportionerna, detaljer och ytor som arbetats med precision – allt detta bidrar till intrycket av perfektion.

Ett bagageutrymme med en volym på 487 liter med plats för resväskor och annat bagage, och som är ytterst praktiskt med den extra breda bakluckan.

Nya Peugeot 508 kan också utrustas med en baklucka med hands free-funktion som tillsammans med nyckelfritt lås- och startsystem gör att du kan öppna och stänga bakluckan med en enkel rörelse med foten under den bakre stötfångaren.

Bagageutrymmets volym ovanför golvet är samma i nya PEUGEOT 508 HYBRID.

Interiör

Tag plats i Peugeot i-Cockpit®. Förarplatsen är smidig och visionär med en kompakt ratt, en anpassningsbar head up-display och en högupplöst 10-tums kapacitiv pekskärm.

I versionen plug-in hybrid finns i Peugeot i-Cockpit ett område som är helt ägnat åt plug-in hybriden, där bland annat energiflödena visas.

Ständig uppkoppling

Spegla dina bästa appar på den kapacitiva 10-tums pekskärmeni med hjälp av funktionen Mirror Screeni och laddai din smartphone under mittkonsolen.

Res tryggt med uppkopplad 3D-navigationi med röstigenkänning och TomTom®-tjänster som i realtid visar allt som är viktigt för körningeni, däribland lokalisering av laddningsstationer för den som valt nya Peugeot 508 HYBRID.

Hi-Fi Focal® – det rena ljudet

Hi Fi-anläggningen premium FOCAL® har tio högtalare och bästa ljudteknik. Med nya Peugeot 508 flyttas gränserna ännu mer vad gäller ljudupplevelsen i bilen:

Woofers: Polyglass-teknik som ger balans och precision i ljudet.
Diskanthögtalare TNF: Teknik med omvända kupoler i aluminium som ger optimal spridning av ljudet och mycket detaljerade höga toner.
Subwoofer: Teknik med trippelspolar Power Flower™ 200 mm, för exakt och dynamisk återgivning basen.
Aktiv förstärkare 12-vägars – 515 Watt: Hybridteknik Klass AB/Klass D, som ger rik och subtil diskant och verklig kraft i basen.

Små förvaringsutrymmen

Det finns en mängd förvaringsutrymmen fördelade över hela kupén. Framtill finns de i dörrpanelerna och inne i och under mittkonsolen. Även för baksätespassagerarna finns det förvaring nära till hands.

Personligt anpassad komfort

Nya Peugeot 508 har bekväma AGR-certifierade förar- och passagerarsäten. AGR är en märkning som premierar såväl ergonomi som antalet inställningar.

För optimal komfort väljer du säten med elstyrda reglage och minnesfunktion, värme och multipunktsmassagei med hjälp av åtta luftfickor.

Plug-in Hybrid (laddhybrid)

Med laddhybrid-versionen av Peugeot 508 kör du på ren el varje dag till jobbet. Vid längre sträckor tar Peugeots effektiva bensinmotor över framdriften. Batteriets snabba laddning (snabbare än konkurrenterna) gör att du hinner ladda fler gånger under resan – t ex under paus vid rastplats. Det ger maximal användning av elmotorn – bra för både miljö och plånbok.

Nya Peugeot 508 HYBRID är utrustad med

  • En bensinmotor PureTech 132 kW/180 hk.
  • En elmotor 80 kW/110 hk.
  • Den nya automatlådan EAT8.

Den kombinerade maximala effekten är 165 kW/225 hk vid körning. Utsläppen av CO2 är under 49 g per km WLTP.

Batteriet på 11,8 kWh ger en körsträcka med 100 % el på 40 km WLTP (50 km NEDC).

Teknik

Nya Peugeot 508 har en mängd teknisk utrustning och många körhjälpsfunktioner av senaste generationen som ökar säkerheten, följer med i dina manövrer och hjälper dig att bättre förstå och föregripa det som händer på vägen.

Night Vision

Med den infraröda kameran i systemet Night Vision kan man vid mörkerkörning och vid nedsatt sikt lättare upptäcka fotgängare och djur framför bilen, vilket ökar säkerheten.

Bilden visas då i ditt synfält i displayen tillsammans med en varningssignal.

Semiautonom – en delvis självkörande bil

Med ”Pack Drive Assist Plus” kan nya PEUGEOT 508 bli delvis självkörande.

Med radarn mitt i den främre stötfångaren och kameran längst upp i vindrutan anpassar den adaptiva farthållaren med Stop & Go-funktion automatiskt bilens hastighet efter fordonet framför, så att avståndet hela tiden är konstant.

Farthållaren är kopplad till systemet Highway Assist som håller bilen i den position på vägbanan som föraren väljer.

Optimal säkerhet

I Pack Safety finns körhjälpsfunktioner som bidrar till att göra resan tryggare.

Det omfattar automatisk nödbroms (Active Safety Brake) med kollisionsvarnare (Distant Alert), avåkningsvarnare och avläsning av hastighetsskyltar och rekommenderad hastighet.

Pack Safety Plus ger ytterligare säkerhet med aktiv dödavinkelvarnare, trötthetsvarnare, automatisk växling helljus-halvljus och utökad avläsning av skyltar. Det ger dig ännu bättre kontroll på vad som händer på vägen.

Parkeringsassistans

Tekniken FULL PARK ASSIST ger helt automatisk hjälp vid parkeringsmanövrer, både vid fickparkering och sida vid sida. Föraren aktiverar funktionen på växelspaken och utan att föraren behöver röra ratten eller pedalerna tar systemet över och söker upp en tillräckligt stor parkeringsplats, accelererar och bromsar. Systemet underlättar också när bilen körs ut från parkeringsplatsen.

Videon som visar tekniken Full Park Assist är gjord i 3D, med konceptbilen PEUGEOT Exalt.

Provkörning

Vill du provköra eller kanske du har något du vill fråga oss? Titta in i hallen på Kungsgatan 68 alternativt kontakta oss på mejl saljare@uppsalabilgalleri.se eller telefon 018-10 24 42. Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Priser

Peugeot 508 och 508 SW (bensin, diesel eller plug-in hybrid)
» Se komplett prislista

 

Peugeot 508 - finns som laddhybrid (plugin hybrid)

Välj själv om du vill ha en laddhybrid eller enbart förbrännings- motor.

Aktuellt

Peugeot
Publicerat 2024-07-05

Nya Peugeot E-3008 som tjänstebil – förmånsvärde: 2 290 kronor i månaden 

Semestertider råder, men det kan ändå vara hög tid att börja tänka på din nästa…

Läs mer
Publicerat 2024-05-31

Äntligen här! Nya Peugeot e-3008

Redan under juni kommer de första bilarna av nya Peugeot e-3008 att börja rulla på…

Läs mer

Privatleasing Peugeot 508 plug-in hybrid

Bygg ditt egna privatleasing-paket – få pris och beställ direkt!