Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Uppdaterat 2021-09-24

Om Dala Bilgalleri

2016 startade vi Mazda Bilgalleri där vi hade en unik bilhandel i Kupolen, Borlänge. Det gick bra och vi hade en positiv uppstart i Dalarna. När vi sen fick möjligheten att expandera verksamheten med försäljning av Peugeot så var vi i behov av andra typer av lokaler. I samband med flytten 1 maj 2018 bytte vi namn till Dala Bilgalleri.

Den 15 november 2019 köpte Dala Bilgalleri AB upp MTC service i Borlänge. MTC har en etablerad verkstad auktoriserad för Mazda, Peugeot, Citroën, Hyundai och Suzuki.

Från 1 Januari 2021 har ett samgående mellan Dala Bilgalleri AB och Viamotor AB skett.

Båda företagen har letat nya lokaler för att kunna utveckla verksamheten. Både bilhandel och verkstad behöver idag moderna och ändamålsenliga lokaler med tanke på den snabba utveckling som sker inom bilbranschen.

Genom en sammanslagning av Dala Bilgalleri AB och Viamotor AB blir vi en stark aktör med stora möjligheter att utvecklas till en av de största aktörerna i Falun/Borlänge området.

Verksamheten kommer till årsskiftet 2021/2022 flytta in i en toppmodern anläggning i Islingby.

Anläggningen kommer att vara mycket modern och följa de riktlinjer som generalagenterna har på utformning.

Verksamheterna har flyttat ihop under januari 2021 och går under namnet Dala Bilgalleri.  All personal kommer att följa med till den nya anläggningen.

Fram till den nya anläggningen är klar bedrivs verksamheten på Gjutargatan 32 med försäljning och vissa verkstadsarbeten samt på Mästargatan 2 med verkstadsarbeten.

Vi ser fram emot att utveckla bilmarknaden i Dalarna!