Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Dala Bilgalleri
bilförsäljning och verkstad i Borlänge med 8 varumärken

Om Dala Bilgalleri

Auktoriserad återförsäljare och verkstad för Peugeot, Citroen, Opel, Mitsubishi, Mazda, Suzuki och Isuzu samt även auktoriserad verkstad för Hyundai.

Historia

2016 öppnade vi en liten unik bilhandel i köpcentrumet Kupolen i Borlänge. Som Borlänges enda auktoriserade Mazda-återförsäljare blev namnet på den nya verksamheten Mazda Bilgalleri.

Expansion

Efter två år (maj 2018) och många lyckade Mazda-affärer var det dags för expansion. Vi välkomnade då Peugeot in i vår Dalafamilj, flyttade till en större bilhall i Borlänge och bytte namn till Dala Bilgalleri.

Under 2019 förvärvades MTC service och efter sammanslagning med ViaMotor expanderade verksamheten till hela 8 varumärken för verkstad och 7 för försäljning.

Ny anläggning

I början av 2022 flyttade Dala Bilgalleri in i en helt nybyggd anläggning på Singelgatan 5 i Borlänge. Den nya anläggningen rymmer både verkstad och nybilsförsäljning. Dala Bilgalleri är auktoriserad försäljare och verkstad för Peugeot, Citroen, Opel, Mitsubishi, Mazda, Suzuki och Isuzu samt auktoriserad verkstad även för Hyundai.

Systerföretag i Uppsala

Uppsala Bilgalleri etablerades i Uppsala 2014 och säljer Peugeot, Mazda, Isuzu och DS. Utöver bilförsäljningen så har Uppsala Bilgalleri egen verkstad och är auktoriserad för Peugeot, Mazda, Isuzu och DS. Läs mer på uppsalabilgalleri.se

Systerföretag med hyrbilar

Vårt systerföretag Hyr Bilgalleri erbjuder hyrbilar från 3 månader och uppåt. Hyr Bilgalleri har sitt huvudkontor i Uppsala och utlämning av bilar i Stockholm, Uppsala och Borlänge. Se bilgalleri.se för mer info och aktuella erbjudanden.

Samarbetspartners