Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Publicerat 2022-08-15
Peugeot e-208 och Peugeote-2008 elbilar

8 tips när du ska privatleasa en elbil

Att hitta rätt elbil kan kännas svårt. Men det är egentligen väldigt enkelt, när du vet vad du ska leta efter. Nu bjuder peugeots kommersiella chef Kristin Boissonneau-Gren på de bästa tipsen för dig som vill privatleasa en elbil.

– Det första tipset är helt enkelt att våga välja en elbil. Vi på Peugeot ser att allt fler i Sverige är intresserade av våra elbilar, men att några inte riktigt har vågat ta steget. Men när du nu kan privatleasa en Peugeot e-208 utan kontantinsats, och sedan lämna tillbaka den efter 2 år finns det egentligen ingen anledning att inte ta detta steg, säger Kristin Boissonneau-Gren, kommersiell chef för Peugeot Sverige.

Peugeot e-208
Peugeot e-208 interiör

Vilka fördelar ser du mer med just privatleasing av en elbil?

– Privatleasing är smidigt, du vet vad din elbil kommer att kosta varje månad och lämnar sedan tillbaka den efter exempelvis 24 månader – vilket gör att du sedan kan välja en helt ny elbil. Du slipper även kontantinsatsen och för Peugeots elbilar ingår även service under privatleasingperioden. Dessutom har du en årlig skatt på endast 360 kronor, vilket så klart är positivt för dig.

Jag är intresserad av en elbil men vill veta mer, vad ska jag göra då?

– Det är alltid bra att prata med någon som redan kör en elbil eller som arbetar med elbilar. Det smidigaste är så klart att besöka en Peugeot-återförsäljare, så kan de visa dig bilen, svara på dina frågor och erbjuda dig en provkörning.

Finns det något speciellt jag ska tänka på när jag väljer elbil?

– Framför allt ska du tänka på vilken sträcka du kör varje dag. Det finns en viss räckviddsångest hos många svenska bilister i dag, men när man tittar närmare på det är det få som kör mer än 10 mil per dag, och det klarar Peugeots elbilar med lätthet, säger Kristin Boissonneau-Gren och fortsätter:

– Sedan ska du så klart tänka på storleken, om du vill ha en kompakt elbil som Peugeot e-208 eller en SUV som Peugeot e-2008.

Peugeot e-2008 SUV
Peugeot e-2008 interiör

Jag är inte säker på att det fungerar att ha en elbil där jag bor, hur ska jag tänka då?

– Det är klart att tillgången till laddstolpar kan skilja sig beroende på var i landet du bor, och då ska du inte låsa dig vid just en elbil för att köra elektriskt. Det finns ju även ladd- och plug-in hybrider som erbjuder elektrisk körning. Vi på Peugeot erbjuder exempelvis vår populära SUV Peugeot 3008 som plug-in hybrid och då får du upp till 60 kilometer elektrisk räckvidd, samtidigt som du har kvar en bränsleeffektiv bensinmotor. 

Att ladda hemma då, vad ska jag tänka på?

– Att installera en laddbox hemma kan kännas som ett omständligt projekt, där många inte riktigt vet vart man ska vända sig. Så mitt råd är att välja en smidig paketlösning. Vi på Peugeot erbjuder exempelvis en prisvärd laddbox och installation när du väljer en av våra elbilar och då blir ju hela processen enklare för dig som kund. Och sedan kan du vakna till en fullt laddad elbil varje morgon.

Jag har bestämt mig för en elbil. Vad kan jag förvänta mig av körupplevelsen?

– Att köra elbil för första gången är verkligen en annorlunda och härlig upplevelse. Tystnaden i Peugeot e-208 och Peugeot e-2008 är verkligen påtaglig och dessutom känner du av accelerationen direkt, eftersom vridmomentet i elmotorerna är omedelbart. 

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

 

Aktuellt

Publicerat 2023-09-01

Premiär för nya Peugeot 2008 – privatleasa med snabb leverans

2019 hade den nuvarande generationen Peugeot 2008 premiär i Sverige och blev en omedelbar succé. Nu är det dags att lansera nästa generation. Nya Peugeot...…  » Läs mer

Publicerat 2023-08-21

Räntekampanj 2,99%*

Vi kramar ur det sista ur sommaren men en kampanj som sträcker sig över hela september. Det med en GALET LÅG ränta på ditt billån....…  » Läs mer

Publicerat 2023-07-07

Nya Peugeot 208 – lekfull och oemotståndlig

Ny uppdaterad design, utökad elektrisk räckvidd för elbilen och utrustad med den senaste tekniken. Nu är det dags att presentera nya Peugeot 208 – en...…  » Läs mer

Priser

kampanj

Peugeot 208

GT 1.2 PureTech EAT Euro 6 130hk
Avbetalning

2 591 kr/mån