Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Publicerat 2017-11-03
Mazda Vision Coupe - Framtidens design.

Nästa generations Mazdabilar

Mazda avslöjar en ny designvision för den kommande generations bilmodeller, som kallas Mazda VISION COUPE, med en minimalistisk japansk formgivning och en känsla av fart. Namnet är en hyllning till Mazdas tradition av klassiska coupé-modeller som t.ex Mazda R360, Mazdas första familjebil, och Mazda Luce Rotary som även är känd som Mazda R130.

Konceptet för nästa generationens design ”KODO – Soul of Motion” får en exteriör formgivning inspirerad av minimalistisk japansk estetik, med ett uttryck av rörelse och fart. Interiören hämtar inspiration från det japanska konceptet ”ma”, vilket betyder utrymme i japansk arkitektur, och eftersträvar att kombinera ett tredimensionellt djup med en stark horisontell linje för att skapa ett avslappnat utrymme med en bibehållen känsla av rörelse.

”Målsättningen med KODO design är att väcka liv i våra bilar”, säger Ikuo Maeda, som är ansvarig designchef. ”Vår nästa utmaning är utforska andemeningen av japansk estetik och införa väl avvägda drag och karaktär, för att skapa en elegans som är unik för Japan. Mazda Vision COUPE är ett sådant exempel.”

I linje med Mazdas långsiktiga vision ”Sustainable Zoom-Zoom 2030” för teknisk utveckling, så vill vi använda körglädje som ledord för att inspirera människor. Mazda vill knyta starkare band med sina kunder genom den utvecklade KODO-designen, som med sin eleganta formgivning vill skänka glädje åt betraktarens öga.

Mazda visar VISION COUPE på 2017 års Tokyo Motor Show, som är öppen för allmänheten mellan den 28:e oktober och den 5:e november.

Minimalistisk japansk formgivning och en känsla av fart