Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Suzuki
Transportbilar

Suzuki Jimny Torakku

Jimny har hyllats av press och uppmärksammats i såväl stad som på landsbygd. Nu kommer Jimny Torakku som 2-sitsig lätt lastbil med en mängd förbättringar och med AllGrip Pro 4×4! Upptäck ikonen Jimny Torakku!

  • Offroad jeep 2 sittplatser
  • Framkomlighet 21 cm i markfrigång
  • Intelligent fyrhjulsdrift 4X4 AllGrip PRO

EN DESIGN SOM TAR FÖR SIG

Med sin ikoniska design tar Jimny Torakku verkligen för sig. Arvet från bilens ursprung förs vidare med små detaljer som integrerade lampor i bakre kofångaren, reservhjulet på bakdörren och den robusta grillen.

Interiör
Jimny Torakku har en diskret och prydligt jordnära interiör som är skapad för enkel och snabb hantering. Dessutom underlättar alla detaljer seriös offroad-körning.

Tvåsitsig
Det nya innanmätet med två sitsar gör det möjligt för Jimny Torakku att bjuda på mer rymlighet och ytterligare packningsyta.

Fyra färger

Fyra färger
Gör den ikoniska designen mer personlig. Välj mellan Jungle Green, Kinetic Yellow & Bluish, Sober Chiffon Ivory & Bluish och Medium Gray.

Bagageutrymme

Bagageutrymme
Nu kan du få med dig det mesta, och lite till utöver det. Jimny Torakku har nämligen ett bagageutrymme på hela 863 liter, vilket är 33 liter mer än tidigare modell.

Distinkt grill

Distinkt grill
Jimny Torakkus frontalgrill med vertikala öppningar ger ett robust intryck som andas såväl kvalitet som styrka.

Reservhjul på bakdörren

Reservhjul på bakdörren
I klassiskt jeep-manér sitter reservhjulet placerat på bilens bakre dörr.

Jimny-Torakku-var-3-3×2
Jimny-Torakku-var-6-3×2
Jimny-Torakku-profil

Ikonen – nu som lätt lastbil

Sedan debuten 1970 har Jimny representerat kärnan i varumärket Suzuki, och nu lanseras den som en två-sitsig lätt lastbil under namnet Jimny Torakku. Nya Jimny Torakku kommer med en mängd olika förbättringar, bland annat större bagageutrymme på hela 863 liter, plant lastgolv och ett kraftigt lastförskjutningsgaller.

Precis som tidigare modell så kommer Jimny Torakku även med Suzukis mest avancerade system för fyrhjulsdrift – AllGrip Pro 4×4. Det medför att nya Jimny Torakku gör livet ännu mer krångelfritt för äventyrare, som inte alltid har de körvänligaste vägarna framför sig.

MÄNGDER AV FUNKTIONER

Med Jimny får du även många smarta funktioner som gör körningen både enklare och roligare. Allt som underlättar körning.

CD-radio

CD-radio

CD med både FM/AM-radio samt med en klassisk monokrom skärm, vilket förstärker den robusta känslan.

Helljusassistent

Helljusassistent

Helljusassistenten växlar automatiskt mellan hel- och halvljus beroende på ljusförhållandena. Aktivt från 40 km/h.

Färddator

Färddator

En 4,2 tums LCD-skärm ger kontinuerligt föraren information om bilens beteende och funktioner. Skärmen visar bland annat AllGrip-körlägen, filbytesvarning, temperatur och rådande hastighet.

Jimny-Torakku-var-8-nat-16×9

OFFROAD-JIMNY

Jimny Torakku är den perfekta offroad-bilen! Bland annat eftersom den är utrustad med Suzukis mest avancerade system för 4×4 – AllGrip Pro. Systemet innebär även olika körlägen med hög eller låg växel.

AllGrip Pro 4x4

AllGrip Pro 4×4

Med dagens version av Jimny så behövs ingen väg – bara underlag. Anledningen är AllGrip Pro, Suzukis mest kompetenta 4×4-system just nu! Dessutom bjuder systemet på olika körlägen med låg eller hög växel för att optimera bilens körning.

Tvåhjulsdrift (2H)

Tvåhjulsdrift (2H)

I det här läget har endast bakhjulen drivning. Används vid normal körning.

Fyrhjulsdrift med högväxel (4H)

Fyrhjulsdrift med högväxel (4H)

I det här läget driver både fram- och bakhjulen vid normal hastighet, vilket ger större dragförmåga än tvåhjulsdrift. Används vid terrängkörning eller vid körning i halt väglag som snö, is eller lera.

Fyrhjulsdrift med lågväxel (4L)

Fyrhjulsdrift med lågväxel (4L)

I det här läget driver bak- och framhjulen vid reducerad hastighet. Används vid terrängkörning på mjuka eller hala underlag, eller för att köra uppför eller nedför branta, hala backar.

SÄKER KÖRNING

Jimny Torakku är en offroad-bil – och det ställer sina krav. Därför är den utrustad med bland annat farthållare, autobroms med fotgängaravkänning och krockkuddar. Allt för att resan ska vara så säker som möjligt, både för dig, dina passagerare, dina medtrafikanter och fotgängare.

System som ingår

Trafikskyltsigenkänning

Trafikskyltsigenkänning
Vid trafikskyltsigenkänning används kameran för att registrera trafikskyltar utmed vägen. Upptäcker systemet skyltar med hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud får föraren information om dessa via färddatorn. Maximalt får systemet informera om tre skyltar samtidigt.

Filbytesvarnare

Filbytesvarnare
Kameran och lasersensorn avläser körfältsmarkeringar på respektive sida om bilen och känner av om bilen är på väg att lämna sitt körfält. Föraren varnas då med signal och vibration i ratten. Systemet varnar även när blinkers inte används vid körfältsbyte. Aktivt från 60 km/h.

Trötthetsvarnare

Trötthetsvarnare
Bilen varnar vid avvikande beteendemönster, till exempel vid trötthet hos föraren. Varningen sker genom en blinkande lampa samt via en signal i infodisplayen. Aktivt från 60 km/h.

Autobroms med fotgängaravkänning

Autobroms med fotgängaravkänning
Systemet känner av om det finns risk för en kollision med framförvarande fordon eller fotgängare. Vid risk så varnar systemet, hjälper till med bromsassistans vid hård inbromsning samt genomför automatisk inbromsning om en kollision anses vara oundviklig.

eCall

eCall
Om det sker en trafikolycka ska eCall automatiskt ringa räddningstjänst och lämna ett meddelande med den exakta platsen för fordonet.

Motlutsassistans

Motlutsassistans
Funktionen gör start i brant backe eller sluttning både enklare och säkrare genom att förhindra att bilen rullar bakåt när föraren flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen.

Jimny-Torakku-var-2-1×1

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Sedan debuten 1970 har Jimny representerat kärnan i varu- märket Suzuki, och nu lanseras den som en två- sitsig lätt lastbil under namnet Jimny Torakku
Jimny-Torakku-var-9-3×2

Aktuellt

Transportbilar
Publicerat 2024-03-01

Klimatpremien tillbaka! Vi har transportbilar för snabb leverans

Ta del av statens nya klimatpremie när du köper en Peugeot e-Partner, Peugeot e-Expert, Opel Combo-e, Opel Vivaro-e, Citroen e-Berlingo eller Citroen e-Jumpy av oss....…  » Läs mer