Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Publicerat 2021-10-29
Mazda CX-5 Ignite Edition

Mazda CX-5 presterar i tuffare krocktest

CX-5 briljerar mot 19 andra mellanklass SUV:ar i IIHS nya, tuffare test för sidokollision.

Amerikanska Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) meddelade tidigare i veckan att Mazda CX-5 passerade som godkänd i institutets nya, hårdare test för sidokollision. Mazda CX-5 var den enda av 20 mellanklass SUV:ar, varav flera även populära i Europa, som fick betyget ”good”.

”Det är oerhört skönt att se att våra modeller fortsätter att prestera mycket bra i oberoende krocktester, oavsett om de utförs i Europa eller på andra ställen i världen”, säger Johan Lagerström, PR-ansvarig på Mazda Motor Sverige.

Mazda CX-5 har sedan den nuvarande modellen lanserades 2017 belönats med fem stjärnor i Euro NCAP. Efterföljande Mazda-modeller som t.ex Mazda3, CX-30 och MX-30 har trots ökade krav i Euro NCAP presterat i det absoluta toppskiktet, framförallt i kategorierna ”skydd av vuxna” och ”skydd av barn”.

IIHS har uppdaterat sitt test för sidokollision med både en tyngre rigg samt högre hastighet, vilket totalt sett har ökat krockenergin med hela 82% jämfört med det tidigare krocktestet, detta för att bättre simulera en sidokrock med en större SUV eller pick-up. För mer information om testet och övriga resultat: https://www.iihs.org/news/detail/small-suvs-struggle-in-new-tougher-side-test

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

Mazda CX-5 - finns för privatleasing

» Läs mer om Mazda CX-5 här

Den enda av 20 mellan- klass SUV:ar som fick be- tyget ”good”.

Fler Nyheter

Mazda
Publicerat 2024-04-05

2,99 % ränta – erbjudanden

Just nu superpriser på ett antal nästan nya bilar. Samtliga är av årsmodell 2022 och…

Läs mer
Publicerat 2024-03-15

Privatleasingkampanj

Just nu superpriser på ett antal bilar inne för omgående leverans. Vissa modeller finns i…

Läs mer