Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi

Billån – avbetalning ny bil

Billån eller avbetalning som det också kallas, är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar till bilköp. Lånet läggs vanligen upp som ett annuitetslån som betalas av enligt önskad löptid och med samma belopp varje månad (gäller vid oförändrad ränta).

För privatpersoner gäller att minst 20% av bilens pris erläggs i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil, allt enligt konsumentkreditlagens direktiv. Resterande belopp betalas av månadsvis. Avbetalningen löper normalt mellan 12 – 84 månader vid ny bil och mellan 12-60 månader för begagnade bilar. Du får kreditbesked direkt efter att vi skickat in din kreditansökan till finansbolaget. Vid avbetalning ägs bilen av kredittagaren men det finns ett så kallat äganderättsförbehåll vilket innebär att bilen utgör säkerhet för lånet och inte kan säljas innan krediten är löst. Normalt krävs därför ingen annan säkerhet.

Fördelar

– Ett billån skapar handlingsfrihet för dig eftersom du kan göra extraamorteringar eller lösa krediten när du vill utan kostnad.
– Ditt låneutrymme på ev. hus/lägenhet finns kvar till investeringar i boendet, när du tar ett billån med bilen som säkerhet, d.v.s. du sparar ditt låneutrymme tills du verkligen behöver det.
– Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaka 30% av räntekostnaden.

Tänk på att ett billån endast kan tecknas i samband med bilköpet, ej efteråt.

Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaka 30% av räntekostnaden.