Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Publicerat 2023-07-07
Peugeot 2008

Nya Peugeot 2008 – en storsäljare i ny tappning

Nu är det dags att presentera nya Peugeot 2008 – med en uppdaterat elektrisk räckvidd för elbilsversionen, med en ny hybriddrivlina och ett nytt tilltalande uttryck i enlighet med Peugeots nya designspråk.

Sedan nuvarande generation Peugeot 2008 lanserades 2019 har modellen blivit en favorit i B-segmentet med över 700 000 sålda exemplar världen över. Elbilen Peugeot e-2008 har blivit en europeisk favorit. Nu är det dags för den uppdaterade nya Peugeot 2008 att lanseras, med ny spännande design och nya drivlinor.

– Med nya Peugeot 2008 fortsätter vi att förstärka tekniken och modellens kraftfulla identitet. En av de mest väsentliga delarna av designen är frontens klo-signatur. Den förstärker den robusta och kraftfulla stilen som har gjort Peugeot 2008 så framgångsrik på alla marknader, samtidigt som den visar upp nya Peugeot 2008, sa Matthias Hossann, Peugeots Design Director, i ett uttalande.

EN STARK PERSONLIGHET OCH SUV IDENTITET

Nya Peugeot 2008 är utrustad med en uppdaterad front som bär Peugeots nya ljussignatur, genom de tre karakteristiska klorna stilrent integrerade. Bakifrån lyser den nya LED-signaturen och förstärker ytterligare Peugeots signatur.

Det nya Peugeot-emblemet pryder karossen, som nu erbjuds med nya färger, exempelvis den moderna Selenium Grå, tillsammans med bland andra Vertigo Blå och Okenite Vit. Hjulen erbjuds med 16-, 17- eller 18-tums fälgar, beroende på version, och i interiören har sätena fått ny klädsel, bland annat kvalitetstyget Alcantara.

DIGITALISERAD OCH UPPKOPPLAD KÖRNING

I förarmiljön dominerar Peugeots ikoniska instrumentpanel Peugeot i-Cockpit som erbjuder ett digitalt kluster som består av en 10-tums skärm som visar all information som föraren behöver, tillsammans med en 10-tums pekskärm, standard på alla versioner. Det innebär att föraren alltid har smidigt tillgång till att styra och navigera den senaste generationen förarassistanssystem.

Infotainmentsystemet Peugeot i-Connect kontrolleras smidigt via pekskärmen och erbjuder en smartphone-lik upplevelse med widgets och appikoner, som navigeras enkelt med fingret. Systemet tillåter trådlös uppkoppling genom Apple CarPlay och Android Auto, tillsammans med smidiga navigationstjänster, som TomTom.

Andra nya funktioner som förenklar och ger extra trygghet för föraren är kraftfull induktionsladdning, högupplöst parkeringsskamera, upp till tre USB-C uttag för laddning av passagerarnas smartphones, ett nytt Grip Control-system med tre körlägen, och en rad förarassistanssystem, exempelvis adaptiv fartkontroll, autobroms och aktiv filhållningsassistent.

DRIVLINOR OCH ELEKTRISK KÖRNING

Elbilen nya Peugeot e-2008 erbjuds med en ny förstärkt motor på 115 kW (156 hästkrafter) och ett batteri på 54 kWh som ger en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Nya Peugeot 2008 kommer också att finnas med en ny hybrid-drivlina som kombinerar en ny generation bensinmotor med 136 hästkrafter, tillsammans med en ny sexväxlad växellåda som inkluderar en elektrisk motor. Tillsammans med batteriet erbjuder denna teknik extra vridmoment vid låga hastigheter och upp till 15 % lägre bensinförbrukning.

Versionerna med bensinmotor erbjuds med en trecylindrig 1.2 liters bensinmotor med 100 hästkrafter och sexväxlad manuell växellåda, och en trecylindrig 1.2 liters bensinmotor med 130 hästkrafter och en åttaväxlad automatlåda.

Erbjudanden

Nya Peugeot e-Expert

Köp / billån:
Nya Peugeot e-Expert

Electric L2
Nästa generations Expert är här!
497 900 kr
Läs mer

Aktuellt

Peugeot
Publicerat 2024-05-31

Äntligen här! Nya Peugeot e-3008

Redan under juni kommer de första bilarna av nya Peugeot e-3008 att börja rulla på…

Läs mer
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer