Dala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av SuzukiAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av OpelAuktoriserad återförsäljare av CitroenAuktoriserad återförsäljare av PeugeotMitsubishi
Publicerat 2020-04-20
Mazda3 - vinnare World Car Awards

Mazda3 blev korad till World Car Design of the Year

Kungsbacka, 8:e april 2020. Mazdas flerfaldigt prisbelönta designtema ”Kodo – Sould of Motion” hyllades ännu en gång genom att Mazda3 idag korades till 2020 års World Car Design of the Year.

Både Mazda3 och nya kompakt-SUV:en CX-30 var finalister i World Car Awards. Mazda är därmed det första bilmärket med att ha två av tre representanter med i finalen till den prestigefulla nomineringen.

Både Mazda3 och CX-30 är av Mazdas 7:e och senast lanserade modellgeneration som har fått en vidareutveckling av företagets erkända designtema. Kodo, som hämtar sin inspiration i Japansk estetik, står för en minimalistisk formgivning som fokuserar på rena ytor och ljusets reflektioner.

”Innan vi tar emot priset vill vi på Mazda Motor Corporation dela vår sympati med alla som drabbats av det nya Coronaviruset” sa Akira Marumoto, president och CEO för Mazda Motor Corporation. ”Vi är hedrade för att tilldelas World Car Design of the Year-utmärkelsen detta speciella år, då vi firar 100 år sedan företaget grundades. Vi kommer att fortsätta sträva efter att ge våra kunder unika produkter, design, teknologier och upplevelser.”

Mazda har haft många framgångar vid World Car Awards, vilken är en årlig tävling som bedöms av en 86 medlemmar stor jury bestående av biljournalister från 24 länder. Mazda2 vann priset World Car of the Year 2008 och 2016 blev den nuvarande generationen av MX-5 den första bilen som någonsin vunnit både priset World Car of the Year och kategorin – World Car Design of the Year på samma gång.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 0243-20 45 50
E-post saljare@dalabilgalleri.se

 

Kodo, som hämtar sin inspiration i Japansk estetik, står för en minimalistisk formgivning som fokuserar på rena ytor och ljusets reflektioner

Även testvinnare i Vi bilägare

Mazda3 vann även Vi bilägares test av bilar i mellanklassen. » Läs mer om det här.